Iei medicamente? Iată ce alimente trebuie să eviți!

medicamente-alimente-interziseCând ești sub tratament, e bine să ții cont de ceea ce consumi în preajma orelor la care obișnuiești să iei medicamentele. De ce? Există alimente ce pot întârzia sau anula efectele benefice ale pastilelor, așa cum sunt și situații în care pot cauza reacții adverse sau agrava unele probleme de sănătate.

Când este indicat să nu consumi grepfrut

Deși conține multe substanțe nutritive, grepfrutul interacționează cu o gamă largă de medicamente. O jumătate de pahar cu suc de grepfrut poate chiar să tripleze efectul antibioticelor, analgezicelor și al pastilelor contra cancerului sau colesterolului. Consumul fructului pe perioada unui tratament poate avea și efecte adverse (hemoragii stomacale, probleme renale, dureri musculare, bătăi neregulate ale inimii) asupra organismului. De aceea, nu mânca  grepfrut dacă iei antidepresive, anticoncepționale sau pastile împotriva maladiilor cardiace ori pentru tratarea astmului. Atenție! Efectul consumului de grepfrut durează până la trei zile.

Legumele verzi scad efectul anticoagulantelor

Dacă iei medicamente care împiedică îngroșarea sângelui, încearcă să mănânci cât mai rar legume verzi – varză, broccoli, spanac, pătrunjel sau salată verde. Acestea au un conținut bogat de vitamina K (are rolul de a coagula sângele) și înlesnesc formarea cheagurilor de sânge, scăzând efectul pastilelor. Așadar, limitează-te la o porție de legume pe zi.

Renunță la cafea când iei diuretice

Evită să bei cafea când iei diuretice, fiindcă mărește cantitatea de urină eliminată și, implicit, a substanțelor esențiale bunei funcționări a rinichilor. Lasă cafeaua deoparte și atunci când iei somnifere și medicamente care combat anxietatea. Cofeina este un stimulent puternic al sistemului nervos, ducând astfel la scăderea efectelor benefice ale pastilelor menționate mai sus.

Apasă aici pentru a vedea când trebuie evitat laptele și alcoolul!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments