Impactul zahărului asupra obezității

obezitateReducerea consumului de zahăr are un impact mic, dar semnificativ asupra greutății corporale la adulți, potrivit ultimelor studii în domeniul obezității.

Constatarea, publicată online în Jurnalul de Sănătate Mondială, a stabilit că, deși impactul este relativ mic (o scădere medie de 0.8 kg), rezultatele oferă sprijin pentru recomandările internaționale pentru a reduce consumul de zahăr la mai puțin de 10% din totalul energetic, în scopul de a aborda problema obezității mondiale.

Nivelul ridicat de zahăr în alimentație a fost asociat cu obezitatea și un risc foarte mare de boli cronice. Cea mai consistentă legătură fiind aceea dintre băuturile ce conțin zaharuri și riscul de obezitate. Conform OMS (Organizația Mondială a Sănătății), consumul de „zaharuri libere” ar trebui să fie mai mic de 10% din aportul energetic total, cu toate acestea nicio limită superioară nefiind stabilită. Un grup de cercetători de la Universitatea din Otago și Institutul Riddet din Noua Zeelandă, a examinat rezultatele a 71 de studii referitoare la consumul de zahăr și grăsime din organism pentru a evalua dovezile privind legătura dintre aportul de zaharuri dietetice și greutatea corporală la copii și adulți.

Cercetătorii au descoperit că sfatul de a reduce zaharurile libere a fost asociat cu o scădere în medie de 0.8 kg, în timp ce recomandările privind creșterea consumului au fost asociate cu o creștere corespunzătoare de 0.75 kg.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments