În ce parte a zilei e cel mai bine să mă antrenez?

Vorbind la modul general, nu contează când te antrenezi, ci să o faci. Totuși, poate exista o perioadă propice în care trebuie să te antrenezi în funcție de preferințele/posibilitățile tale și de obiectivele propuse. Încearcă mai multe variante și decide care este cea potrivită pentru tine.

Dacă vrei să arzi grăsimea, cel mai indicat este să te antrenezi la ora 06:35, fără să mănânci înainte. Atunci vei consuma caloriile mult mai eficient decât în altă perioadă a zilei. Aceste antrenamente trebuie să fie de anduranță, pentru dezvoltarea rezistenței fizice (plimbări, alergări ușoare, mers pe bicicletă, înot, etc.). Temperatura organismului este mai mică dimineața, iar asta te va ajuta să reziști fizic mai mult, evitând supraîncălzirea.

Dacă vrei să faci antrenamente de forță, cel mai bine este să te antrenezi după-amiaza sau seara, când temperatura organismului este mai mare. Fiind încălziți, mușchii se contractă mai eficient, iar articulațiile, fiind mai bine lubrifiate sunt ferite de accidentări.

Nu este recomandat să te antrenezi seara, foarte târziu, deoarece acest lucru îți poate afecta somnul (din cauza eliberării unor hormoni).

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments