Influența alcoolului asupra somnului

alcoolUneori, oamenii încearcă să folosească alcoolul pentru a-i ajuta să adoarmă mai ușor, asta datorită efectelor sale similare cu cele ale sedativelor. În timp ce alcoolul te  poate ajuta să adormi mai repede, el îți poate perturba, în schimb, ultima parte a somnului. Motivul pentru aceasta este că, pe măsură ce timpul progresează în timpul somnului, alcoolul este metabolizat și astfel vei pierde beneficiul sedativ pe care acesta îl furnizează.

În plus, alcoolul îți poate perturba într-adevăr stadiul de somn numit somnul REM, deoarece predominanța  REM apare în timpul ultimei părți a ciclului de somn. Prin urmare, consumul de alcool perturbă ultima parte a ciclului de somn, cauzându-ți o senzație de oboseală și de iritare.

În plus, alcoolul poate reduce tonusul muscular superior căilor respiratorii și poate cauza sforăitul, simptome care în timp pot deveni din ce în ce mai pronunțate. Și, de asemenea, dacă sunteți predispuși la a avea apnee în somn, alcoolul poate agrava această tulburare de somn.

Citește și despre greutatea ideală!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments