Kilogram pentru kilogram

AntrenamentPentru culturiști, succesul în sală este legat de antrenamentul cu greutăți mai degrabă decât ridicarea de greutăți. Scopul nu este să vezi câte kilograme poți ridica, ci să folosești rezistența la antrenament pentru a-ți dezvolta forma și a sculpta mușchii. Halterele creează un fizic diferit de cel dat de culturism. În timp ce halterofilii fac frecvent antrenamente de tip culturism, ei se concentrează în general pe antrenarea cu cele mai mari greutăți posibile și puține repetări. Această metodă este destinată să creeze forță maximă, însă nu produce genul de mărime, definire și proporții pe care îl obții când folosești un adevărat program de culturism. Fizicul culturiștilor rezultă din folosirea greutăților mijlocii până la cele mai grele, cu multe repetări (undeva între 6 și 15 de obicei), dar și a unui program care se concentrează pe toate grupele majore de mușchi și zone specifice.

Iată câteva reguli de bază când te antrenezi greu:

  • Selectează o parte a corpului și un exercițiu care lucrează mai mult decât o grupă musculară pentru a te antrena tare (Ex. împinsul din culcat cu haltera) 
  • Fă întâi încălzirea, începând cu greutăți mici și urcând progresiv, până la cele mari pe parcursul a 3-4 seturi
  • Acordă părții selectate a corpului un interval de odihnă de o săptămână înainte de a o antrena din nou
  • Ține evidența greutăților ridicate într-un jurnal de antrenament. Capacitatea de a ridica greutăți mai mari te va conduce în timp la câștiguri mai mari în masă musculară

Spor la treabă!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments