Masă uşoară, de vară

masă uşoară, de varăOdată cu venirea verii, schimbăm şi chipul mintal: vacanţă, căldură, plajă, grătar, vizite la prieteni sau la rude, excursii… Stilul de alimentaţie trebuie să fie şi el diferit de cel din restul anului.  Alimentaţia din timpul verii suferă schimbări din două motive principale. Căutăm mâncarea cât mai proaspătă şi nu avem chef de gătit.

Vara muncim mai relaxaţi, ne culcăm şi ne trezim mai târziu. Dar acesta nu este motiv ca să sărim peste micul dejun. Un pahar de lapte cu pâine uscată, un iaurt sau un suc natural de fructe şi cereale sunt suficiente pentru a aduce aportul de carbohidraţi, calciul şi vitamine de care avem nevoie pentru a începe ziua cu energie.

Căldura este un aspect important atunci când alegem ceea ce mâncăm vara. Alimentele fierte, prăjite, grase, condimentate dau bine iarna, dar vara este timpul salatei, care este răcoritoare şi aduce aport de vitamine şi minerale. În plus, o putem combina cum vrem. Prin consumul de salate mâncăm din abundenţă legume şi verdeţuri, pe care le putem combina şi în supe. Legumele se pot prepara şi la grătar sau la cuptor. Ele conţin multe vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre.

În ceea ce priveşte carnea, este recomandabil să o alegem pe cea mai slabă sau peştele. Grătarul este cea mai bună soluţie pentru vară. Şi dacă dorim condimente, putem folosi usturoi, ceapă sau ierburi aromatice.

Pentru desert, nimic nu este mai recomandat vara decât fructele proaspete.

La cină nu este nevoie să renunţăm la paste, care se pot prepara şi reci, ca salata, iar peştele este o alegere perfectă pentru o cină echilibrată şi gustoasă.

În ceea ce priveşte băuturile, ceea ce nu este recomandat este alcoolul în exces, dar o bere, chiar şi fără alcool nici nu aduce multe calorii în plus, dar în schimb ne aduce aport de vitamina B.

Îngheţata, alimentul verii prin excelenţă

Nu putem să uităm îngheţata, produsul cel mai consumat vara. Este o plăcere la care nu avem de ce să renunţăm. Sorbetul este făcut în principal din apă şi zahăr, deci hidratare şi carbohidraţi, iar îngheţata cremoasă conţine şi lapte, deci grăsimi, calciu şi proteine. Dar tocmai din pricina acestui conţinut bogat de elemente nutritive, nu trebuie nici să exagerăm.

Sursa: DoctorulMeu

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments