Mere vs. Portocale

Mere vs PortocaleSigur, mama ta ți-a spus că un măr pe zi ține doctorul departe. Are totuși dreptate? Mai important e că atât mărul cât și portocala țin la distanță grăsimea în timp ce stimulează creșterea masei musculare.

În trecut, culturiștii au făcut un obicei din shake-urile de fructe în jurul timpului de antrenament, din cauza conținutului ridicat de fructoză. Temându-se că energia oferită de fructe s-ar risipi foarte repede, ei își făceau o altă masă înainte de antrenament, formată din cereale, orez sau cartofi. Ceea ce nu au realizat, cu toate acestea, este că fructoza, care este unică pentru plante, poate fi folosită numai de către ficat, care apoi se transformă în glucoză. Acest lucru înseamnă că este nevoie de timp pentru a ajunge la mușchi.

Merele sunt fructele cu arderea mai lentă, adică energia pe care o oferă va sta cu tine mai mult. Portocalele „ard” mai repede, dar conțin niveluri mai ridicate de fitonutrienți, inclusiv o doză foarte mare de vitamina C.

În final, atât merele cât și portocalele, sunt o sursă perfectă de carbohidrați înainte de antrenament, dar nu și după. Ele oferă tipul de carbohidrați cu ardere lentă, care vor alimenta programul de antrenament, fără a ridica nivelul de insulină, fără să interfereze cu arderea grăsimilor. Merele au un avantaj mic, deoarece conțin numărul de carbohidrați necesari înainte de un antrenament (30-40 gr.). În plus, merele sunt mai lente pentru digestie, din cauza pectinei (un tip de fibră) din conținut.

Portocalele echilibrează lupta prin aportul foarte bogat de vitamina C și beta-caroten. Vitamina C este legată de un impuls în oxidul nitric, de asemenea, un beneficiu pentru culturiști. Două portocale înainte de un antrenament sunt suficiente în obținerea cantității de carbohidrați necesare.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments