Miostatina

Am putea descrie miostatina ca o proteină renegat. Asta înseamnă că se comportă exact invers decât proteina normală. Nu construiește mușchii ci îi distruge. Mulți sportivi și majoritatea culturiștilor au o părere exclusiv bună despre proteine acestea fiind baza mușchilor. Însă există o proteină care fiind produsă chiar de organism, reduce mărimea mușchilor.

Prin urmare în ultimii ani foarte multe cercetări științifice s-au orientat spre această problemă. În timp ce companiile producătoare de suplimente au obținut rezultate remarcabile în producerea unor inhibatori de miostatină, ultimele cercetări au dezvăluit că miostatina poate fi blocată chiar de către noi prin alimentație și antrenament. Ținând cont de principiile de bază ale culturismului se reduc foarte mult efectele negative ale miostatinei. Miostatina poate bloca dezvoltarea celulelor musculare din celule stem pluripotente, având un rol important la nivel molecular și genetic.

Periodizând antrenamentele, putem îmbunătăți creșterea masei musculare prin faptul că mușchii nu se obișnuiesc cu stimulii constanți proveniți din aceleași antrenamente. Cercetări recente în legătură cu efectul antrenamentului asupra nivelului miostatinei au dezvăluit că intensitatea influențează nivelul miostatinei din organism. Unele rezultate duc la concluzia că utilizarea greutăților mari crește secreția miostatinei.

Evită aportul excesiv de proteină – Deși ai nevoie de mai multe proteine decât cineva care stă tot timpul pe canapea, dacă aportul de proteine este prea ridicat, fără cantitatea potrivită de carbohidrați poate dăuna creșterii musculare, carbohidrații ajutând ca aportul de proteine să nu fie consumat în totalitate pentru necesarul energetic.

Păstrează nivelul hormonului de creștere ridicat – Cum arată și numele, acest hormon are un rol important în creșterea masei musculare și a forței. De asemenea, crește și nivelul unui alt hormon, IFG, care pornește creșterea din interiorul celulei. Din ultimele studii reiese că hormonul de creștere scade nivelul miostatinei.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments