Necesități nutriționale

Primele 30 de minute după un antrenament reprezintă perioada când celulele musculare absorb nutrienții care circulă prin sânge.

Fără discuție, proteina este regina nutrienților de după antrenament. În ultimii 20 de ani specialiștii au realizat că proteina nu este la fel, depinzând de sursa din care provine și că momentul administrării ei este crucial. Proteina, mai exact aminoacizii esențiali care se găsesc în compoziția ei, este un factor esențial în manufacturarea sau sinteza proteinei necesare musculaturii noastre. Străduiți-vă să obțineți măcar 20 de gr. (ideal ar fi 35-40 gr.) la fiecare masă.

Proteinele din lapte, precum caseina și cea din zer sunt cotate ca fiind cele mai bune. Proteina din zer are în mod natural cel mai mare nivel din aminoacidul leucină, comparativ cu proteina din alte surse. Leucina este în mod particular importantă deoarece cercetătorii au identificat acest aminoacid ca fiind direct implicat în mecanismul de creștere a sintezei de proteină pentru musculatura noastră. Alt motiv pentru optarea pentru proteina din zer este acela că se digeră repede, livrând rapid aminoacizi mușchilor. Când proteina din zer sau din altă sursă este combinată cu cealaltă proteină din lapte, caseina, care este digerată mult mai lent, se obține un amestec care permite livrarea de aminoacizi rapid și apoi lent, o strategie foarte bună după un antrenament greu.

Nu trebuie uitat că pentru a construi un corp atletic, cu o musculatură masivă și puternică, necesită multă muncă grea și dedicație, inclusiv în ceea ce privește alimentația și în special acordarea unei atenții deosebite suplimentelor nutritive care au menirea de a vă împinge mai repede și mai sus în obținerea rezultatelor.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments