Pericolele statului pe scaun pentru timp îndelungat

pericole-stat-pe-scaunDacă petreci multe ori pe zi pe scaun – la serviciu sau acasă, în fața calculatorului sau a televizorului –  e posibil să dezvolți, pe termen lung, anumite probleme legate de sănătate. Află care sunt riscurile șederii îndelungate.

Boli de inimă

Când stai jos un timp îndelungat, mușchii ard mai puține grăsimi iar fluxul de sânge este mai „leneș”, ceea ce permite acizilor grași să se depună mai ușor pe pereții vaselor sanguine. Este afectată astfel elasticitatea arterelor coronare, cele care vascularizează inima. De asemenea, șederea îndelungată poate duce la hipertensiune arterială și la nivel crescut de colesterol.

Diabet

Pancreasul produce insulină, un hormon care determinăm transportul glucozei spre celule, pentru energie. Dar celulele mușchilor inactivi nu au reacție la acțiunea insulinei, prin urmare pancreasul produce cantități sporite din acest hormon – ceea ce poate duce la diabet. Un studiu recent indică declinul reacției la insulină, după numai o oră de stat jos!

Cancer la colon

Studiile arată că ar exista o legătură între sedentarism și riscul crescut de cancer la colon și la sân. Nu s-a descoperit cauzele exacte, dar o teorie susține că excesul de insulină încurajează creșterea celulară. Conform altei ipoteze, mișcare stimulează eliberarea de antioxidanți natrurali care neutralizează radicalii liberi.

Vezi și alte pericole ale statului îndelungat pe scaun!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments