Pilates: 6 principii de bază

6-principii-pilatesDacă vrei să începi să practici Pilates-ul, trebuie să afli care sunt principiile de baza care te vor ajuta să te antrenezi sigur și eficient. Mai exact, este vorba despre poziția corpului și modul în care trebuie să respiri pe parcursul antrenamentului. Obiectivul este să înveți principiile Pilates-ului și, astfel, să reușești devii mai conștient de propriul tău corp și să ai o postură armonioasă și sănătoasă.

Iată care sunt cele 6 principii pe care Joseph Pilates le-a numit „Arta controlului”:

Control

Executarea exercițiilor fără control, brusc, poate duce la accidentări. Cheia pentru a evita acest lucru este să te concentrezi asupra coordonării minte-corp. Așadar, controlul vine din mintea ta.

Respirație

Este esențial să respiri controlat pe tot parcursul antrenamentului Pilates. Dacă respiri corect, oxigenul este transportat în sânge, crescându-ți flexibilitatea și îmbunătățindu-ți circulația, în general. Amintește-ți întotdeauna să inspiri pe nas și să expiri pe gură, lent și controlat.

Concentrare

Pentru a obține rezultate optime, este foarte important să te concentrezi în permanență. În timp ce execuți o mișcare, gândește-te la următoarea mișcare pe care o vei face, încearcă să faci o vizualizare și să-ți îmbunătățești execuția.

Cursivitate

Execută exercițiile într-o cursivitate continuă, – corelată cu respirația – astfel încât mușchii tăi să fie într-o continuă mișcare. Această cursivitate conferă mișcărilor o eleganță și o frumusețe specifică Pilates-ului.

Centrarea

Cea mai importantă zonă din corpul tău este mijlocul, zona care include mușchii abdominali, lombari și fesieri. Concentrează-te ca această zonă să se afle în permanență într-o poziție corectă.

Precizia

Fiecare mișcare de Pilates trebuie executată cu o precizie foarte mare. Antrenează-te în fața unei oglinzi pentru a te asigura că respecți acest lucru.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments