Războiul Caloriilor: Ciclism vs. Înot

ciclism-inotEste greu să alegi între două activități fizice atât de plăcute. Atât mersul cu bicicleta cât și înotul sunt metode foarte eficiente care ajută la menținerea unui nivel fizic bun, sunt distractive și captivante. Una se desfășoară în apă, cealaltă pe uscat. Totuși, nu este o diferență care să te facă să alegi între cele două activități. Numărul de calorii arse este singura măsură comparativă, care te va ajuta să decizi care dintre cele două este mai potrivită pentru sănătatea ta și pentru a-ți îndeplini obiectivele în sport.

Înoată și lasă caloriile în urmă!

Dr. Robert A. Robergs, directorul Laboratoarelor de Exerciții Fizice din cadrul Universității din New Mexico, este foarte încrezător că înotul este una dintre cele mai sănătoase activități fizice. „Nu este vorba doar de calorii. Înotul este o opțiune sigură și adecvată pentru oameni din toate grupele de vârstă. Acesta protejează articulațiile și mușchii”, explică el. Aceste aspecte sunt foarte importante, dar cei care vor să slăbească sunt interesați mai mult de numărul de calorii arse. Experții de la Clinica Mayo au făcut o comparație între cele două activități, mai precis numărul de calorii arse într-o oră. Iată rezultatele pentru înot:

O persoană care cântărește 73 de kg. poate arde până la 423 kcal.
O persoană care cântărește 91 de kg. poate arde până la 528 kcal.
O persoană care cântărește 109 de kg. poate arde până la 632 kcal.

În plus, au mai descoperit faptul că numărul de calorii arse variază în funcție de tipul de înot practicat. Stilul „Crawl” arde până la 600 kcal./oră, în timp ce stilul „Fluture”, care are un mod de execuție mai dificil, arde până la 900 kcal./oră.

Pedalează către un corp mai suplu!

Mersul pe bicicletă îți întărește și tonifiază mușchii și de la o ședință la alta poți observa o evoluție. Potrivit Ministerului Sănătății din Marea Britanie, ciclismul este o activitate cu impact redus care nu stresează suplimentar corpul. Dar, oare sunt aceste lucruri de ajuns pentru ca mersul pe bicicletă să câștige competiția cu înotul? Iată ce rezultate au obținut experții de la Clinica Mayo:

O persoană care cântărește 73 de kg. poate arde până la 292 kcal.
O persoană care cântărește 91 de kg. poate arde până la 364 kcal.
O persoană care cântărește 109 de kg. poate arde până la 436 kcal.

Iar marele câștigător este…

Cifrele vorbesc de la sine! Înotul triumfă în fața ciclismului în „Războiul Caloriilor”. Pentru fiecare interval de greutate, înotul arde mai multe calorii decât mersul pe bicicletă într-o sesiune cu durata de o oră. Cu toate acestea, înainte de a te înscrie la un program de înot regulat, asigură-te că ai acceptul medicului tău de familie.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments