Reducerea durerii post antrenament

Fiecărui culturist sau sportiv de performanță îi este cunoscută durerea musculară care te cuprinde la o zi sau două după un antrenament intens. Debutul întârziat al durerii apare datorită deteriorării microscopice suportate de fibrele musculare. În timp ce oamenii de știință nu par a știi exact ce cauzează această durere, leacul pare a fi foarte simplu.

Un shake format din carbohidrați și proteină poate reduce durerea musculară până la jumătate. Oamenii de știință au descoperit că soldații care au consumat un shake compus din carbohidrați și proteină după o ședință de exerciții, au resimțit mai puțină durere musculară și au suferit mai puține răniri și infecții bacteriale în timpul celor 54 de zile de antrenament de bază, comparativ cu cei care au consumat un shake compus din carbohidrați și lipide și cei care nu au primit nutrienți după antrenament. În concluzie, după antrenament ar trebui consumat un shake care să conțină aproximatv 40 de grame de proteină și 40-100 de grame de carbohidrați ușor digerabili.

Dacă nu faci asta zilnic, cel puțin bea amestecul după un antrenament solicitant de mare intensitate pentru a reduce durerea musculară. Consumul unui shake după fiecare antrenament, poate reduce semnificativ durerea musculară încă din primele săptămâni.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

2 comments
Cristian Vlad
Cristian Vlad

Nu se poate preciza cu exactitate acest procent, depinde de intensitatea antrenamentului, genetica fiecărei persoane și capacitatea de refacere a corpului.

rominho
rominho

Reducerea durerea pana la jumatate, cat la suta? 50%, 40% sau 10% ?