Remedii naturale pentru tratarea diabetului

remedii-naturale-diabetDeficiența nivelului de glucoză din sânge (hipoglicemia) este cauzată de diabet care, de obicei, apare din cauza lipsei în organism a hormonului produs de pancreas, numit insulină. Diabetul zaharat este de două tipuri, insulino-dependent și non-insulino-dependent.

Simptomele diabetului sunt: sete și foame exagerate, pierderea bruscă în greutate, oboseală, urinare excesivă și contuzii sau tăieturi care se vindecă foarte greu.

Diabetul poate duce la boli cardiovasculare, amputarea unui membru, boli de rinichi, retinopatie sau chiar orbire. Diabetul poate fi prevenit și vindecat folosind plante și substanțe naturale în locul medicamentelor sintetice.

Iată cele mai bune remedii naturale care mențin glicemia la valori normale:

Lumina solară produce vitamina D, care ajută la producerea de insulină. Bucură-te de expunerea la soare timp de câteva minute, dimineața devreme.

Apa ajută la menținerea nivelului glicemiei la valori optime. Dacă suferi de diabet, bea cel puțin 2,5 l de apă pe zi.

Scorțișoara: adaugă 4 lingurițe de pudră de scorțișoară în apă și lasă-le să fiarbă la flacără mică. Consumă acest „ceai” zilnic.

Dovleac amar: bea suc de dovleac în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Ține această cură timp de 2-3 luni.

Schinduf: pune la înmuiat, pentru o noapte, semințe de schinduf, iar dimineața consumă-le pe stomacul gol. De asemenea, poți amesteca pudră de semințe de schinduf cu lapte. Ține această cură timp de 2-3 luni.

Aloe vera: prepară un amestec din gel de aloe vera, frunze de dafin și pudră de curcumă, în raporturi egale, și consumă-l zilnic, înainte de masă.

Coacăze: consumă 2 lingurițe de suc de coacăze cu un pahar cu apă în fiecare dimineață, pe stomacul gol. De asemenea, se poate amesteca și cu suc de dovleac amar, în raporturi egale.

Mango: pune câteva frunze de mango la înmuiat, pentru o noapte și consumă-le dimineața pe stomacul gol.

Guava conține vitamina C și fibre, foarte importante pentru persoanele care suferă de diabet. Totuși, excesul de guava nu este recomandat.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments