Reţete naturale, ideale pentru frumuseţea ta

retete-frumuseteVrei un produs 100% natural, rapid şi ieftin pentru îngrijirea pielii? Noi îţi propunem câteva tratamente cu efect garantat.

Exfoliant cu căpşuni

Prepară-ţi un exfoliant, ideal pentru toate tipurile de ten, din trei căpşuni pasate bine şi amestecate cu o linguriţă de miere. Masează-ţi delicat pielea umedă timp de trei minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Enzimele naturale din fructe acţionează ca un exfoliant, îndepărtând celulele moarte de la suprafaţa pielii, iar mierea acţionează precum un antiseptic. De aceea, acest exfoliant este benefic şi pentru tenul acneic.

Banane pentru tratarea călcâielor

Pe timpul verii, picioarele tale sunt în centrul atenţiei. De aceea, au nevoie de o îngrijire deosebită. Tratează-ţi picioarele cu un exfoliant preparat dintr-o banană pasată, amestecată cu două linguri de mălai. Ţine-ţi picioarele timp de cinci minute în apă caldă cu săpun, apoi şterge-le şi masează-le cu exfoliantul, insistând asupra călcâielor. Mălaiul este puternic abraziv şi ajută la îndepărtarea pielii moarte de pe călcâie, prevenind astfel apariţia crăpăturilor.

Păr strălucitor cu nucă de cocos

Părul este şi el afectat în sezonul estival. Poţi să-l readuci la viaţă cu un tratament cu ou. Conţinutul ouălor, bogat în proteine, întăreşte firul de păr şi-i conferă strălucire. Amestecă albuşul şi gălbenuşul de la un ou cu două linguri de ulei de nucă de cocos şi două linguri de ulei de susan. Masează-ţi părul uscat cu această loţiune şi înfăşoară-l apoi într-un prosop. Aşteaptă timp de 10 minute, apoi, fără a-ţi uda părul, masează-te cu şampon. Abia după aceea clăteşte cu apă din abundenţă.

Vezi mai multe rețete aici!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments