Riscurile slăbirii rapide

riscuri-slabire-rapidaÎți dorești să scazi cât mai repede în greutate și să revii la formele de care erai atât de mândru, iar din acest motiv ți-ai impus să respecți o dietă drastică.

Nu este cea mai bună idee, deoarece organismul va avea de suferit în urma privării de anumite substanțe nutritive. Iată care sunt riscurile la care te expui!

Oboseală accentuată

Organismul transformă vitaminele și mineralele din alimente în resurse de energie pe care le va utiliza pentru a funcționa corespunzător întreaga zi. În momentul în care îi vor lipsi substanțele nutritive necesare, el va lucra din ce în ce mai încet, economisind energia pentru funcțiile vitale. Astfel, te vei simți din ce în ce mai obosit, apatic, și oricât de mult vei dormi îți va fi în continuare somn.

Predispunere la fracturi

Calciul este una dintre principalele substanțe minerale de care are nevoie corpul tău zilnic. O dietă severă presupune, în general, o scădere a numărului de alimente bogate în această substanță. Totuși, organismul va încerca să suplimenteze lipsa lui prin absorbția de calciu din oase, care vor deveni din ce în ce mai fragile. Astfel te poți alege cu alte afecțiuni precum un  risc crescut de a suferi de artroză sau de fracturi, iar în timp e posibil să faci osteoporoză.

Pielea ta are de suferit

Fără aportul benefic al vitaminelor și mineralelor, țesuturile încep să se degradeze, iar pielea va avea vizibil de suferit. Într-o primă fază producția de colagen va fi afectată, iar din acest motiv ridurile vor fi mai accentuate și tenul își va pierde elasticitatea. Celulele se vor regenera mai greu, iar în lipsa colagenului, pierderea bruscă în greutate va favoriza apariția vergeturilor, o problemă inestetică.

Vezi alte riscuri și sfatul specialistului, aici!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments