Sănătatea inimii: Vin roșu vs. Vodcă

Vin rosu - sanatatea inimii

Consumul moderat de vodcă sau vin poate reduce riscul de boli cardiovasculare, dar vinul roșu oferă o protecție mai mare, datorită proprietăților sale antioxidante.

Într-un studiu recent cu privire la efectele vinului roșu și a celor de la vodcă, efectuat pe porcii care sufereau de colesterol ridicat, cercetătorul Frank Sellke, șeful secției de chirurgie cardiotoracică de la Spitalul Miriam din Rhode Island și colegii săi, au descoperit că un pahar de Pinot Noir a avut un impact mai mare decât vodca asupra capacității cardiovasculare.

O proprietate găsită în vinul roșu, cunoscută sub numele de resveratrol, a fost raportată pentru a se studia și a se descoperi mai multe beneficii de sănătate. Dozele mici de resveratrol pot îmbunătăți supraviețuirea celulelor ca un mecanism cardio-neuro-protector, în timp ce dozele mari cresc numărul celulelor moarte. Cercetarea anterioară a fost făcută cu privire la beneficiile consumului moderat de vin, dar acești autori au vrut să includă și alte probleme medicale, cum ar fi nivelul ridicat de colesterol și legătura dintre consumul de vin și votcă.

Acest studiu, publicat în jurnalul Circulation, a implicat trei grupuri de porci care au fost ținuți pe o dietă bogată în grăsimi. Un grup a rămas pe dieta bogată în grăsimi, al doilea grup a adăugat o doză zilnică de vin roșu, iar al treilea grup a adăugat o doză zilnică de vodcă. O sumă egală de alcool a fost furnizată către grupurile doi și trei în hrana lor.

În timpul acestui studiu, cercetătorii au observat că, atât vinul roșu cât și vodca, sunt avantajoase pentru inimă în moduri diferite. Vodca provoacă dezvoltarea mai multor vase colaterale, în timp ce vinul roșu extinde vasele de sânge.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments