Dr. Oz: secrete șocante despre restaurante

secrete-restaurantCând vrei să mănânci la restaurant, nu ar trebui să-ți faci griji cu privire la sănătatea ta și a familiei tale. Dar, unele localuri, nu respectă anumite reguli de igienă, din acest lucru rezultând riscul de îmbolnăvire pentru consumatori. Patronul unui restaurant care a fost invitat în emisiunea celebrului Dr. Oz, a declarat care sunt trucurile care te ajută să alegi restaurantul potrivit.

O baie murdară = o bucătărie murdară

Înainte de a comanda, mergi la toaletă. Dacă angajații nu au timp și chef să mențină această încăpere curată, fii sigur că și bucătăria este la fel.
Soluția: pleacă imediat din acel restaurant!

Lămâile sunt la fel de murdare ca podeaua

Cele mai multe restaurante nu spală lămâile. Ele stau în baxurile în care au fost transportate până când ajung în pahare sau în farfurii. Astfel, riscul dezvoltării bacteriilor este foarte mare. Dr. Oz a descoperit, în urma unui test, că 5 din 5 lămâi (din 5 restaurante diferite) au fost acoperite cu germeni, mucegai, bacterii, stafilococi și candidoză (tipul care se găsește în gură și vagin).
Soluția: comandă lămâia întreagă (sau jumătate), într-o farfurie și stoarce sucul, asigurându-te că acesta nu atinge coaja, după care spală-te bine pe mâini.

Meniul zilei nu este cea mai bună alegere

De cele mai multe ori, bucătarii folosesc ingredientele rămase din zilele precedente pentru a prepara meniul zilei. De asemenea, știind că va fi comandat de foarte multă lume, prețul va fi mai mare decât de obicei.
Soluția: dacă meniul zilei te atrage atât de mult, întreabă chelnerul tot ce vrei să știi despre preparate și nu comanda niciodată pentru cina din zilele de Duminică.

Ferește-te de ofertele „Mănânci cât poți”

Este o vorbă românească, „Cât dai, atâta face”. Acest lucru se aplică și alimentelor. Dacă plătești o sumă dubios de mică pentru a mânca oricât dorești, nu te aștepta la mâncare de calitate, ci la produse sărace din punct de vedere nutrițional, pline de grăsime sau bogate în amidon.
Soluția: dacă vrei să profiți de o astfel de ofertă, comandă paste, cereale sau legume. Evită carnea.

Carnea de vită este înlocuită cu cea de porc

Carnea de vită este foarte scumpă. De aceea, comercianții o înlocuiesc cu o carne mai ieftină, de porc. De multe ori, fripturile neconsumate, sunt gătite iarăși în zilele următoare. Cu cât este gătită mai bine, cu atât se ascunde mai bine mirosul care ar putea să dezvăluie starea de alterare a cărnii.
Soluția: specifică faptul că dorești ca friptura să fie preparată în sânge, pe grătar și ferește-te de pesmet sau sosuri.

Cafeaua decofeinizată = cafea normală

În cazul în care comanzi cafea decofeinizată făcută la filtru, riști să bei cafea care conține cofeină. De obicei, comercianții nu au mai multe filtre de cafea.
Soluția: comandă cafea espresso sau cappuccino, care sunt preparate în acel moment.

Tu cât de des mănânci la restaurant?

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments