Sfaturi pentru un stretching eficient

Stretching-ul contează

Nu contează ce exerciții ai în rutină sau ce fel de sport practici, întinderea mușchilor este o parte foarte importantă a pre-antrenamentului tău. Mișcările de stretching sunt benefice dacă alergi, faci ciclism, sau practici vreun sport precum baschetul sau tenisul. Chiar dacă faci numai exerciții cu greutăți, stretching-ul te va face mai capabil de a-ți susține propriul corp și în același timp îl va face mai flexibil pentru antrenamentul ce urmează.

Întinde-te încet

Este important ca stretching-ul să se desfășoare în mod corespunzător, pentru a evita încordarea mușchilor. Stretching-ul ar trebui să se facă lent și uniform și ar trebui să se întindă asupra tuturor grupelor musculare. Nu încerca să sari în sus și în jos atunci când efectuezi stretching-ul, deși ai putea simți ca și cum picioarele se întind, tu de fapt, pui stres suplimentar pe mușchi și articulații, care ar putea să se deterioreze în timp.

Variază mișcările

Întinde-ți corpul cu grijă pentru a te asigura că acesta este încălzit corespunzător. Utilizează pozițiile de stretching care îți permit să te întinzi atât pe verticală cât și pe orizontală: de exemplu, atunci când faci întinderi de trunchi din așezat pentru a ajunge la picioare sau din stând pentru aceeași mișcare, acest tip de exercițiu va lucra toate grupele musculare ale picioarelor tale. Utilizând o varietate de poziții de stretching este o modalitate foarte bună de a întinde toți mușchii, astfel încât picioarele și restul corpului să fie complet încălzit și flexibil.

Fă stretching imediat după antrenament

Efectuează mișcările de întindere chiar imediat după terminarea antrenamentului. Astfel, te vei asigura că mușchii și articulațiile se vor relaxa. În plus, vei forța mușchiul să revină la forma dinaintea antrenamentului și poți evita sau atenua febra musculară.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments