Slăbește sănătos cu ajutorul ceaiului oolong!

ceai-oolongOriginar din China, ceaiul oolong este cunoscut din vremuri străvechi ca o băutură prietenoasă cu silueta. Studiile științifice confirm faptul că ceaiul cu pricina ajută femeile să dea jos kilogramele în plus.

Ce este

Se crede că ceaiul respectiv  – unul din cele mai apreciate din lume – este produs de 400 de ani, locul de origine fiind provincia chineză Fujian. Oolong (scris și wu long) înseamnă „dragonul negru”, și este o băutură care aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este extrem de populară în toate țările din Asia, unde este numit și ceai albastru-verzui, datorită culorii infuziei sale.

Se obține prin uscarea la soare a frunzelor de ceai și fermentare incompletă – de aceea se situează între ceaiurile negre, fermentate integral, și cele verzi, nefermentate.

Studiile arată că ajută la slăbit

Se știe, în mod tradițional, că ajută la slăbit, lucru confirmat de studii științifice moderne. S-a demonstrat astfel că, consumul de ceai oolong – 2 căni pe zi – dublează cantitatea de grăsime „arsă” în organism. De asemenea, s-a mai demonstrat că persoanele care beau oolong ard mai multă grăsime decât cele care beau ceai verde.

Cum te scapă de kilograme

Cercetările arată că polifenolii, aflați în concentrație mai mare în ceaiul oolong, sunt extrem de eficienți în procesul de ardere a grăsimilor. Acești compuși activează termogeneza (producerea de căldură), care accelerează procesele de oxidare în organism.

Să nu te aștepți însă să slăbești de pe o zi pe alta bând doar ceai. Include ceaiul într-o dietă sănătoasă, pe termen lung, mai ales că băutura poate preveni și apariția bolilor cardiovasculare și a osteoporozei, întărind sistemul imunitar.

Vezi aici cum se prepară pentru a avea efecte maxime!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments