Soia: Sămânța otrăvitoare

soia-samanta-otravitoareDupă spusele mass-mediei, boabele de soia sunt cele mai versatile, naturale, prietenoase cu inima, ajutătoare cu sănătatea, prevenitoare de grăsime, promovatoare de creștere și în general „cea mai bună mâncare pentru dvs.”.

Doctorii, atleții, nutriționiștii, fermierii, oficialii guvernelor și companiile respectabile, toți au un punct de vedere despre cât de sigură și de bună este soia pentru noi și despre imensitatea de beneficii pe care le aduce. Ei ne spun că este atât de sigură, încât nici măcar nu trebuie trecută ca ingredient în multe mâncăruri procesate. Dar, nu ne deranjează, așa este? Adică, toată lumea știe cât de sigură este, nu-i așa?

În afara faptului că este noua mâncare sănătoasă, soia a devenit și aducătoare de profit pentru companii ca Monsanto. Pe tot globul pământesc, miliarde de acri de pământ, sunt alocați culturilor de soia, astfel, aducând un venit sigur pentru milioane de fermieri, care plătesc fericiți un „tarif”, companiei Monsanto, dezvoltatoarea boabelor de soia modificate genetic.

Timp de zeci de ani, corporațiile au fost atenționate cu dovezi care spuneau că ingerarea de soia, cauzează cancer, distruge oasele și crează dereglări ale sistemului hormonal. Adevărul din spatele integrării comerciale ostentative a boabelor de soia, în dieta noastră, este o născocire dezolantă de fraudare, lăcomie, propagandă, suprimare, iresponsabilitate corporativă, corupție, știința rău-voitoare și de oportunism politic.

Ați văzut vreodată „vacile de soia”, de unde provine laptele de soia? Nu știu dacă știați de acest fapt, dar boabele de soia nu se pot mulge! După cum spune autorul, în cartea sa, „Soia – Bobul abdominal”, „Pentru a obține acel aspect pur, de un alb nemaivăzut, al lichidului din reclame, este nevoie de multe procese. Este nevoie de pisarea boabelor la temperaturi foarte mari și apoi, de extragerea uleiului rămas cu niște solvenți periculoși, unii dintre ei rămânând în hrană. Apoi, este mixat cu o soluție alcalină și cu zaharuri, într-un proces separat, făcut pentru a înlătura fibrele. Apoi, este precipitat și separat, folosind o spălare acidă. După fiecare proces în parte, rămâne o cantitate de otravă în soia”.

Unul dintre șiretlicurile de marketing pentru soia, este că ea conține isoflavoni, care sunt, de fapt, hormoni ai plantei („fitoestogeni”). Ceea ce nu se spune, este faptul că oamenii de știință știu de ani de zile că isoflavonii din produsele de soia pot diminua funcția tiroidei, cauzând o boală a imunității tiroidei sau chiar cancer la glanda tiroidă. Genisteina isoflavonei din soia, inhibă funcția tiroidei mai eficient decât medicamentele prescrise, care controlează hipertiroidismul.

În anii ’50, fitoestrogenii au fost legați de creșterea cazurilor de cancer, infertilitate și leucemie. După cum spune un mare doctor, „Soia este o otravă, punct!”. În articolul său, „Soia: Sămânța otrăvitoare”, el descrie câteva motive pentru care soia este o otravă. Doi fitoestrogeni ai isoflavonilor din soia (genistein-ul și daidzein-ul) sunt creați, practic, în insecticidul pentru boabele de soia. El a întrebat, „Dacă ele omoară gândacii, sunt bune pentru oameni?”

S-a dovedit că genistein-ul este mult mai cancerigen decât dietilstilbestrolul, un medicament cu estrogen sintetic, care a fost dat la milioane de femei însărcinate, între anii 1938 și 1971, ducând la moartea și suferința multora dintre acestea și a fiicelor lor.

Ca și cum am fi avut nevoie de mai multe dovezi, soia conține, de asemenea și acid fitic. Prezența acidului fitic în soia, distruge total credibilitatea producătorilor care susțin că soia este o bună sursă de calciu și ajută la prevenirea osteoporozei. Iată de ce: acidul fitic blochează asimilarea de minerale esențiale (calciu, magneziu, cupru, fier și zinc) în zona intestinală și suge, la propriu, nutrienții din organismul dvs.! Doar o perioadă îndelungată de fermentație va reduce semnificant acidul fitic din soia.

Soia nu este o proteină completă, datorită lipsei de aminoacizi esențiali, cum ar fi, metionina și cistina. Și proteina din soia este greu de digerat, deoarece conține cantități mari de inhibatori de tripsină. Aceasta este esențială în digerarea proteinelor și celulele canceroase sunt protejate de un înveliș de proteine, care le face „invizibile” în fața sistemului imunitar. Soia conține, de asemenea, și hemaglutinina, o substanță care ajută la formarea cheagurilor de sânge și care cauzează gruparea celulelor roșii din sânge. Celulele roșii din sânge, grupate, nu mai pot absorbi oxigen în mod eficient, pe care să-l distribuie către țesuturile organismului, acest lucru putând distruge inima și conduce la cancer.

O altă toxină găsită în produsele procesate din soia, este aluminiul, despre care se spune că este de 10 ori mai găsit în formulele de soia pentru copii, decât în formulele laptelui – și de 100 de ori mai mult decât în laptele neprocesat. Nivelul este chiar mai mare, când produsele din soia sunt hidrogenate. Aluminiul, o cauză a bolii Alzheimer, poate, de asemenea, distruge formarea noilor rinichi, ai unui copil care bea din formula de soia. Mai grav decât atât, aluminiul poate distruge direct creierul copilului, deoarece bariera sânge-creier, nu s-a format deocamdată.

Pentru că miza este mare, piața de soia trebuie să se mențină. Fermierii americani care cultivă soia, „contribuie” cu aproape 80 de milioane de dolari, anual, la fondurile de ajutorare, ceea ce trebuie considerat a fi una dintre cele mai eficiente campanii de spălare de creier, din istorie. De aici rezultă o puternică mediatizare, prin noi „știri” care ridică în slăvi abundența beneficiilor pe care le are soia, de la radio la televizor și la internet. Dar nu picați în plasa labirintului de minciuni! Boabele de soia nu sunt proteine complete, nu sunt o mâncare naturală, ele conțin și câteva substanțe nocive și chiar cancerigene și aproape toate boabele de soia sunt modificate genetic.

Și dacă aveți nevoie de încă un motiv pentru a sta departe de soia, producătorii folosesc acum o chimicală toxică, numită hexan, pentru a procesa soia în produsele lor. Da, hexanul este aceeași substanță găsită și în lipici, care vă amețește și în benzină, care o face să explodeze. Fumul hexanului se duce direct în creierul dvs. și cauzează distrugeri aproape instant. Hexanul este atât de toxic, încât Asociația de Protecție a Mediului l-a listat ca fiind o substanță chimică foarte periculoasă, care cauzează cancer și defecte la naștere și chiar boala Parkinson.

Într-un studiu făcut în Rusia, cercetătorii au descoperit că soia modificată genetic, cauzează sterilitate la a treia generație de hamsteri! În 2005, un medic a raportat că peste 50% din puii șobolanilor care au fost hrăniți cu soia modificată genetic, au murit în maxim trei săptămâni. Când a vrut să continue investigația, documentele sale au fost arse.

Conștienți de atenționarea publicului, privitor la pericolele mutațiilor genetice și etalând un fel de „duplicitate creativă”, compania Monsanto are aproape 50 de milioane de acri de soia cu mutații genetice, plantate în S.U.A. Iată care este șmecheria: legile americane permit ca aceste culturi să fie amestecate cu o cantitate mică de boabe de soia organice și rezultatul combinației, poate fi etichetat ca fiind „organic”. Această „mâncare” mortală își are locul în gropile de gunoi, dar companiile multinaționale, cum este Monsanto, o elimină prin dvs., prin familia dvs. și prin formulele pentru bebeluși! Pentru cei care se întreabă dacă soia organică este sigură, aș spune, „Ați mânca antrax organic?”

Ce spui, vei mai mânca soia și produse derivate din ea?

Sursa: Alimente și remedii naturiste împotriva cancerului – Andrei Moldovan

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

68 comments
Dorutz
Dorutz

Articol tendentios, copiat de la un alt autor la fel de bine pregatit. Cine te obliga sa cumperi soia modificata genetic cand exista in Romania la costuri rezonabile soia nemodificata genetic? Cine te obliga sa-ti iei lapte de soia din magazin procesat prin diverse procedee, cand poti sa-ti prepari acasa laptele de soia intr-un mod controlat si fara nici un aditiv? De ce se invoca numele unui anumit producator de ierbicide, de parca nu se mai sunt culturi conventionale de soia fara ierbicide de la acest producator?

wlassopolcristina
wlassopolcristina

mie soia nu-mi place. Prefer fasolea. iar laptele de soia in Romania este dublu ca pret fata de laptele normal Si nu poate nimeni sa imi impuna un produs mai scump pe motiv ca e sanatos. Mi se pare ca cineva vrea sa se imbogatesca si fraiuer e cine da.

wlassopolcristina
wlassopolcristina

mie soia nu-mi place. Prefer fasolea. iar laptele de soia in Romania este dublu ca pret fata de laptele normal Si nu poate nimeni sa imi impuna un produs mai scump pe motiv ca e sanatos. Mi se pare ca cineva vrea sa se imbogatesca si fraiuer e cine da.

carmela1
carmela1

FitnessNutritie carmela1 Antoniaa pai daca cei care mananca mezeluri - care sunt  facute si din praf de oase de animale moarte - sunt sanatosi, cum ar putea o planta care e consumata de milioane de oameni, de mii de ani, sa fie otravitoare? e soia, oameni buni, nu e matraguna! acum deja nu mai intelg, este fumatul nociv sau nu? o data imi scrieti ca e otrava, alta data ca exista omani sanatosi care fumeaza...  trebuie sa fim consecventi cand sustinem un lucru. eu cel putin sustin ca soia nu este nociva, ci din contra este foarte buna!

carmela1
carmela1

FitnessNutritie carmela1 si soia e otrava? am mancat azi chiftele din soia si am baut lapte de soia. voi muri din asta? hai sa fim seriosi. soia e o fasole.  ce legatura e intre soia si pesticide, tigari sau E-uri? adica confundam niste chimicale precum sunt E-urile cu o planta lasata de Dumnezeu sa fie mancata?  in tigari sunt o sumedenie de substante daunatoare organismului. si totusi nu toti cei care fumeaza mor din cauza tigarilor. cum ar putea cineva muri pentru ca mananca fasole?  astept cu nerabdare ca oamenii de stiinta sa-mi spuna sa nu mai manac nici fasole... pentru ca produce gaze si pot exploda sau alte chestii mai hazlii...

FitnessNutritie
FitnessNutritie

carmela1 Nu cred că recomandă nimeni consumul exagerat de sare, din contră.

FitnessNutritie
FitnessNutritie

carmela1 Mori imediat în cazul în care cantitatea de otravă nu este suportată de organism. Consideri că țigările nu sunt otravă? Sau pesticidele? Sau anumite E-uri?

FitnessNutritie
FitnessNutritie

Mariann NM  FitnessNutritie simidolar Din păcate, nimic din ce putem consuma nu este 100% sănătos. Alegerea este la fiecare.

FitnessNutritie
FitnessNutritie

simidolar FitnessNutritie Mariann NM  Nu cred că scrie în acest articol că este bine să mâncăm carne de animale crescute cu antibiotice.

FitnessNutritie
FitnessNutritie

carmela1 FitnessNutritie Antoniaa Sunt foarte mulți fumători / consumatori de mezeluri, etc., care sunt foarte sănătoși? Care este concluzia?

Mariann NM
Mariann NM

simidolar Da , exact asa este si ni se mai pregatesc o gramada ... Carduri de Identitate CI cu micro Cip si antena in miniatura ca sa fim usor depistati pe unde circulam asta pana nu ne baga in mana microcip Vericip ... se apropiie ziele din urma , la fel ca in Biblie , vor fi multi prezicatori si sunt ca aluat o mare amploare esotersimul si predictiile , vom avea semnul 666 pe mana sau pe frunte , adiica cipul cu care facem cumparaturi cu bani electronici , virtuali adica , fara bancnote sau monede si sunt multe articole despre acest fenomen instaurat de satanisti. Trist  :(

simidolar
simidolar

va comunic eu scurt care este problema mondiala...

1 nici un guvern nu are nevoie de pensionari

2 la intelegere, toate tarile dezvoltate accepta chimicale in toate alimentele tocmai pentru a scurta durata medie de viata

3 totusi oamenii inca rezista....in consecinta s-a cazut in comun acord ca varsta de pansionare sa fie crescuta " adica sa muncesti pana mori"

4 daca cineva spune adevarul despre produsele intoxicate cu E-uri , conservanti si alte chimicale, acel cineva este amenintat de marile companii care produc acele alimente,

5 nu va creste niciodata indemnizatia de somaj , tocmai ca tu sa cedezi psihic...si daca mori ...super bine..a scapat tara de un "parazit"

6 s-a ajuns sa se modifice genetic plantele...tocmai pentru ca sa ajungem la acelasi rezultat...boli,cancere,viata scurta

7  taranilor nu li se cumpara produsele agricole ...de ce?...pt ca nu sunt "competitive"...adica..taranul este obligat sa renunte la semintele autohtone...bio...si sa cumpere seminte modificate genetic

mare atentie la ce se intampla in jurul tau...totul este o manevra ,suntem prea multi pe planeta...s-a ajuns ca guvernele sa nu mai poata plati pensii / alocatii...iar la munca ai ajuns sclav din angajat...de la o vreme s-a renuntat la numele de angajat ...acum suntem numiti colaboratori...e mai usor sa spuna sefu'...de azi nu mai colaboram......

s-au scos cartile de munca....mare atentie !!!!

" viata lunga inseamna probleme pe capul guvernelor" Mariann NM
Mariann NM

@simidolar Da , exact asa este si ni se mai pregatesc o gramada ... Carduri de Identitate CI cu micro Cip si antena in miniatura ca sa fim usor depistati pe unde circulam asta pana nu ne baga in mana microcip Vericip ... se apropiie ziele din urma , la fel ca in Biblie , vor fi multi prezicatori si sunt ca aluat o mare amploare esotersimul si predictiile , vom avea semnul 666 pe mana sau pe frunte , adiica cipul cu care facem cumparaturi cu bani electronici , virtuali adica , fara bancnote sau monede si sunt multe articole despre acest fenomen instaurat de satanisti. Trist 

:(

simidolar
simidolar

va comunic eu scurt care este problema mondiala... 1 nici un guvern nu are nevoie de pensionari 2 la intelegere, toate tarile dezvoltate accepta chimicale in toate alimentele tocmai pentru a scurta durata medie de viata 3 totusi oamenii inca rezista....in consecinta s-a cazut in comun acord ca varsta de pansionare sa fie crescuta " adica sa muncesti pana mori" 4 daca cineva spune adevarul despre produsele intoxicate cu E-uri , conservanti si alte chimicale, acel cineva este amenintat de marile companii care produc acele alimente, 5 nu va creste niciodata indemnizatia de somaj , tocmai ca tu sa cedezi psihic...si daca mori ...super bine..a scapat tara de un "parazit" 6 s-a ajuns sa se modifice genetic plantele...tocmai pentru ca sa ajungem la acelasi rezultat...boli,cancere,viata scurta 7  taranilor nu li se cumpara produsele agricole ...de ce?...pt ca nu sunt "competitive"...adica..taranul este obligat sa renunte la semintele autohtone...bio...si sa cumpere seminte modificate genetic mare atentie la ce se intampla in jurul tau...totul este o manevra ,suntem prea multi pe planeta...s-a ajuns ca guvernele sa nu mai poata plati pensii / alocatii...iar la munca ai ajuns sclav din angajat...de la o vreme s-a renuntat la numele de angajat ...acum suntem numiti colaboratori...e mai usor sa spuna sefu'...de azi nu mai colaboram...... s-au scos cartile de munca....mare atentie !!!! " viata lunga inseamna probleme pe capul guvernelor"

Mariann NM
Mariann NM

Cred ca Noua Ordine Mondiala vrea ca populatia sa scada , sa ne controleze indoctrinandune cu idei gresite despre alimentatie. Americaniideja manaca vegetale si fructe modificate genetic , acum daca soia este sanatoasa , probabil , au creat astfel destudii false prin oamenid estiinta platiti ca sa arate lumii ca ceva sanatos este otrava... S-ar fi interzis de mult timp soia daca era otravitoare si lumea mamanca de sute sau mii de ani soia. Stiinta din ultimele decenii nu a spus decat lucruri bune decat soia, iar acum s-au trezit unii ca este otrava  ! In ce hal am ajuns sa fim manipulati si prostiti :(

Mariann NM
Mariann NM

Cred ca Noua Ordine Mondiala vrea ca populatia sa scada , sa ne controleze indoctrinandune cu idei gresite despre alimentatie. Americaniideja manaca vegetale si fructe modificate genetic , acum daca soia este sanatoasa , probabil , au creat astfel destudii false prin oamenid estiinta platiti ca sa arate lumii ca ceva sanatos este otrava... S-ar fi interzis de mult timp soia daca era otravitoare si lumea mamanca de sute sau mii de ani soia. Stiinta din ultimele decenii nu a spus decat lucruri bune decat soia, iar acum s-au trezit unii ca este otrava  ! In ce hal am ajuns sa fim manipulati si prostiti :(

carmela1
carmela1

FitnessNutritie Antoniaa carmela1 dar cei sanatosi manaca soia. daca soia ar fi otrava, cei sanatosi n-ar mai fi sanatosi. Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis! (I.L. Caragiale – O scrisoare pierdută- Farfuridi)

carmela1
carmela1

daca oamenii de stiinta sustin ca soia este periculoasa, de ce nu se sperie cand mancam sare de bucatarie? doar contine CLOR . Clorul este mortal în cantități mari. ori de la nastere incoace , toata lumea consuma clor... ala cu care albesti rufele si desinfectezi apa

atunci? marii savanti sa lase soia asa cum a dat-o Dumnezeu. o desfac in componente si iti spun ca o sa mori...

la fel si hidrogenul: este foarte inflamabil. cand folosesti apa, nu-ti trece prin minte sa o descompui in elementele care o compun, nu? ci o bei sau te speli cu ea.

si putem continua la nesfarsit cu tot ce ne inconjoara...

carmela1
carmela1

daca oamenii de stiinta sustin ca soia este periculoasa, de ce nu se sperie cand mancam sare de bucatarie? doar contine CLOR . Clorul este mortal în cantități mari. ori de la nastere incoace , toata lumea consuma clor... ala cu care albesti rufele si desinfectezi apa atunci? marii savanti sa lase soia asa cum a dat-o Dumnezeu. o desfac in componente si iti spun ca o sa mori... la fel si hidrogenul: este foarte inflamabil. cand folosesti apa, nu-ti trece prin minte sa o descompui in elementele care o compun, nu? ci o bei sau te speli cu ea. si putem continua la nesfarsit cu tot ce ne inconjoara...

carmela1
carmela1

mai am o nelamurire: După cum spune un mare doctor, “Soia este o otravă, punct!”. atunci eu care mananc soia de mult timp, de ce nu am murit? 

de ce sunt sanatoasa si ma simt bine? de ce analizele mele sunt in limitele normalului. si nu mai am de mult 20 ani. asta ca sa nu invocati varsta.

otrava inseamna sa mori imediat. deci nu-mi spuneti ca voi muri nu acum, ci peste un timp, pentru ca toti o vom face.

FitnessNutritie
FitnessNutritie moderator

@carmela1 Mori imediat în cazul în care cantitatea de otravă nu este suportată de organism. Consideri că țigările nu sunt otravă? Sau pesticidele? Sau anumite E-uri?

carmela1
carmela1

@FitnessNutritie @carmela1 si soia e otrava? am mancat azi chiftele din soia si am baut lapte de soia. voi muri din asta?

hai sa fim seriosi. soia e o fasole. 

ce legatura e intre soia si pesticide, tigari sau E-uri? adica confundam niste chimicale precum sunt E-urile cu o planta lasata de Dumnezeu sa fie mancata? 

in tigari sunt o sumedenie de substante daunatoare organismului. si totusi nu toti cei care fumeaza mor din cauza tigarilor. cum ar putea cineva muri pentru ca mananca fasole? 

astept cu nerabdare ca oamenii de stiinta sa-mi spuna sa nu mai manac nici fasole... pentru ca produce gaze si pot exploda sau alte chestii mai hazlii...


carmela1
carmela1

mai am o nelamurire: După cum spune un mare doctor, “Soia este o otravă, punct!”. atunci eu care mananc soia de mult timp, de ce nu am murit?  de ce sunt sanatoasa si ma simt bine? de ce analizele mele sunt in limitele normalului. si nu mai am de mult 20 ani. asta ca sa nu invocati varsta. otrava inseamna sa mori imediat. deci nu-mi spuneti ca voi muri nu acum, ci peste un timp, pentru ca toti o vom face.

simidolar
simidolar

FitnessNutritie Mariann NM  simidolar bine ca e ok sa mancam carne de pui crescuti cu antibiotice...carne de vitel crescut de asemenea cu antibiotice, crescuti in spatii mici plini de boli...carne de porc plina de acid uric si de uree...porci care mananca tot porci...sau pui care mananca tot pui...ce credeti ca se face cu animalele moarte?...se macina si se fac furaje...bine ca bem lapte de vaci...nu de vaca...un pahar de lapte poate contine laptele a 1000 de vaci...mare lucru ca una de acolo sa nu aiba tuberculoza......sa fim seriosi si cu soia modificata genetic.....daca cumpar maine soia modificata genetic si o mananc va asigur ca are cu 500% mai multa "sanatate" decat cele enumerate mai sus...ia uitati-va la asta...   ADMIN  nu sterge link-ul...mergem pe subiect ....http://www.youtube.com/watch?v=TYaScGqJpwA

Mariann NM
Mariann NM

FitnessNutritie Mariann NM  simidolar Eu cumpar si consum soia nemodificat genetic cumarata din hypermarchet si daca scrie clar pe ambalaj ca nu este modificata genetic , am incredere in ce scrie , totusi chiar este interzisa soia modificata si nu ar risca sa vanda altceva marile firme care comercializeaza asa ceva si cae sunt cunoscute din reclame si nu numai. Eu cred ca se fac controale si nu isi permite nimeni sa o produca in tara daca este ilegal acest lucru in UE ! De obicei alimentele modificate nu au niciun gust deosebit si nici aroma specifica , insa soia luata din hypermarchet , sa zicem Cora  ca d eacoo iau de obicei , are un gust secific de leguminoase ,de fasole , se simte aroma de soia. Problema este alta , chiar nemodificata , daca nu este din culturi Bio , este stropita si asta chiar e periculos , la fel ca si cea modificata , care , am inteles , ca se modifica pentru a rezista mai bine spubstantelor cu care sunt stropite si nu doar in fata daunatorilor . Vreau sa mentionez ca studiile stintifice s-au facut pe culturi nemodificate genetic , ne stropite cu pesticide si s-au cultivat in serele laboratoarelor special pentru a le studia . Tu , daca ai fi vegetarian ai consumao ? Daca ai consumato pana acum , ai renunta la soia in urma lecturari sau informarii pentru acestui articol ? Eu as consumao si daca ar fi modificata genetic ,de cat carnea care e injectata si cea procesata plina de aditivi , nu mai zic felul in care sunt tratate si hranite animalele ... Asta e alta poveste , mai trista :( !

FitnessNutritie
FitnessNutritie

Mariann NM  FitnessNutritie simidolar Nu sunt jurnalist, ci nutriționist. Nu sunt eu om de știință, ci cei care au făcut respectivele studii. Nimeni nu contestă calitățile nutritive ale soiei. Dacă nu este modificată genetic, soia este foarte benefică pentru sănătate. Problema este că în ziua de azi nu prea se mai găsește soia nemodificată genetic.

FitnessNutritie
FitnessNutritie

Mariann NM  FitnessNutritie Nu considerăm pe nimeni drept prost, este un articol foarte bine argumentat. Dacă nu dorești să crezi, nu este nicio problemă, vino cu argumente. Poți trimite materialele tale pe . Mulțumim!

FitnessNutritie
FitnessNutritie

simidolar FitnessNutritie În această rubrică poți scrie ce dorești, cu excepția cuvintelor jignitoare. Nu suntem obligați să acceptăm să ne faci tu nebuni.

Mariann NM
Mariann NM

FitnessNutritie simidolarVoi redactorilor, vreti sa ne intanim personal si sa vin cu carti de nutritie specializate si documentate corect drept dovezi ca , noi consumatorii,  nu suntem prosti si inainte de adobta un stil de viata , un regim alimentar ne intereseam ? Vreti sa va pun cartile pe masa ,sa le cititi , apoi sa va cereti in PUBLIC scuze ca nu stiti si nici nu va intereseaza sa cautati sursele de ifnormatie reale. Faceti aceste articole ca sa nu va pierdeti locul de munca si sunt sigur ca nici macar nu stiti sa va hraniti. Sunteti doar platiti sa puneti articole pe aceasta tema, dar la kg , chiar daca unii autori scriu ce vor ei si inventeza studii stintifice fara sa poata fi controlati si in asa fel ca kumea sa fie dezinformata sau sa renunte la consumuld esoia care etse foarte sanatos . Aveti curajul sa ii trimiteti acest articol si lui Virgiliu Stroescu si sa va luptati cu argumente in fata lui , chiar si pe un forum , ca sa vedem si noi conversatia ? http://www.stroescu.go.ro/articole/soia.htm cel putin dumnealui este prifesor , om de stiinta , dumneata care scrii articolul ce esti ? Un jurnalist care, probabil , esti atras/a de nutritie. Daca te-i fi documntat cu adevarat dinainte , ai fi refuzat publicarea acestui articol , nici nu l-ai fi pus daca erai informat/a corect ! M-am lamurit si de site-ul atsa , nu mai imi inspira incredere . O sa va pierdeti increderea fata de cititori !

MarianNedelcu
MarianNedelcu

FitnessNutritie Am carti dstule despre nutritie acasa , tiparite sau pdf , vreti dovezi ? Ne intalinim , vi le las sa le citoiti si va cereti voi scuze in public fata d emine si de simidolar ? ! Aveti acest curaj ? Chiar ne luati de prosti ?

simidolar
simidolar

FitnessNutritie simidolar  cea ma mare jignire o aduceti voi consumatorilor...nu zice nimeni sa nu postati pro si contra unui produs..dar din ceea ce ati scris in acest articol de la 1 km se vede ca cineva doreste sa duca  jos consumul de soia si derivatele ei..cat despre faptul ca eu comentez..este si normal ..de aceea ati pus jos comment....adevarul despre lapte l-am citit...am si acolo un coment ..daca se poate consuma zer...unde mi-ati raspuns si de aceea va multumesc...lasati-ne sa ne dam cu parerea atat pro cat si contra, chiar daca  comantariile par jignitoare la adresa voastra....sunt convins ca nu voi ati scris textul...ci ati  facut copy paste dintr-o alta sursa........ fiti oameni onesti si acceptati parerea noastra asa cum este jignitoare sau nu ...nu fiti comunisti...ca s-a terminat cu tacutul din gura......apropo mersi ca ai sters link-ul.. dovada   ca laptele de soia se obtine si altfel...adica o varianta sa nu-l cumparam pe cel din comert.. pfffff...ce oameni !!!!!!

MarianNedelcu
MarianNedelcu

simidolar CORECT , bravo . Bine argumentat !

FitnessNutritie
FitnessNutritie

simidolar În articol este vorba despre laptele de soia din comerț. Înțeleg că nu ai argumente și dovezi, dar asta nu-ți dă dreptul să ne jignești și să ne acuzi. Înainte să comentezi, ai putea citi articole precum http://www.fitness-nutritie.ro/adevarul-despre-lapte-si-lactate/ . Dacă ți-e lene să citești, abține-te, te rog, de la comentarii inutile.

FitnessNutritie
FitnessNutritie

Antoniaa FitnessNutritie carmela1 Cel mai bine este să împrumutăm de la cei sănătoși doar obiceiurile sănătoase.

simidolar
simidolar

http://.......   linkul postat este de la aparatul pentru facut lapte din soia si nu numai...ce magarii ati scris voi acolo cu nu stiu ce procese chimice ...sunteti niste nebuni platiti de industria laptelui si cea a carnii.... scurt ...va zic ..ORICE absolut ORICE produs animal contine colesterol ,: Orice produs animal consumat in timp poate aduce cancer....infunda venele deoarece contin grasimi saturate...laptele contine cazeina foarte periculoasa...nu poti asimila calciu din lapte..ba chiar laptele iti provoaca osteoporoza... Va rog sa va documentati inainte sa postati magarii !!!!!


simidolar
simidolar

@FitnessNutritie @simidolar 

cea ma mare jignire o aduceti voi consumatorilor...nu zice nimeni sa nu postati pro si contra unui produs..dar din ceea ce ati scris in acest articol de la 1 km se vede ca cineva doreste sa duca  jos consumul de soia si derivatele ei..cat despre faptul ca eu comentez..este si normal ..de aceea ati pus jos comment....adevarul despre lapte l-am citit...am si acolo un coment ..daca se poate consuma zer...unde mi-ati raspuns si de aceea va multumesc...lasati-ne sa ne dam cu parerea atat pro cat si contra, chiar daca  comantariile par jignitoare la adresa voastra....sunt convins ca nu voi ati scris textul...ci ati  facut copy paste dintr-o alta sursa........ fiti oameni onesti si acceptati parerea noastra asa cum este jignitoare sau nu ...nu fiti comunisti...ca s-a terminat cu tacutul din gura......apropo mersi ca ai sters link-ul.. dovada   ca laptele de soia se obtine si altfel...adica o varianta sa nu-l cumparam pe cel din comert.. pfffff...ce oameni !!!!!!

Mariann NM
Mariann NM

 @FitnessNutritie Am carti dstule despre nutritie acasa , tiparite sau pdf , vreti dovezi ? Ne intalinim , vi le las sa le citoiti si va cereti voi scuze in public fata d emine si de simidolar ? ! Aveti acest curaj ? Chiar ne luati de prosti ?

Mariann NM
Mariann NM

@FitnessNutritie @simidolarVoi redactorilor, vreti sa ne intanim personal si sa vin cu carti de nutritie specializate si documentate corect drept dovezi ca , noi consumatorii,  nu suntem prosti si inainte de adobta un stil de viata , un regim alimentar ne intereseam ? Vreti sa va pun cartile pe masa ,sa le cititi , apoi sa va cereti in PUBLIC scuze ca nu stiti si nici nu va intereseaza sa cautati sursele de ifnormatie reale. Faceti aceste articole ca sa nu va pierdeti locul de munca si sunt sigur ca nici macar nu stiti sa va hraniti. Sunteti doar platiti sa puneti articole pe aceasta tema, dar la kg , chiar daca unii autori scriu ce vor ei si inventeza studii stintifice fara sa poata fi controlati si in asa fel ca kumea sa fie dezinformata sau sa renunte la consumuld esoia care etse foarte sanatos . Aveti curajul sa ii trimiteti acest articol si lui Virgiliu Stroescu si sa va luptati cu argumente in fata lui , chiar si pe un forum , ca sa vedem si noi conversatia ? http://www.stroescu.go.ro/articole/soia.htm cel putin dumnealui este prifesor , om de stiinta , dumneata care scrii articolul ce esti ? Un jurnalist care, probabil , esti atras/a de nutritie. Daca te-i fi documntat cu adevarat dinainte , ai fi refuzat publicarea acestui articol , nici nu l-ai fi pus daca erai informat/a corect ! M-am lamurit si de site-ul atsa , nu mai imi inspira incredere . O sa va pierdeti increderea fata de cititori !


FitnessNutritie
FitnessNutritie moderator

@Mariann NM  @FitnessNutritie @simidolar Nu sunt jurnalist, ci nutriționist. Nu sunt eu om de știință, ci cei care au făcut respectivele studii. Nimeni nu contestă calitățile nutritive ale soiei. Dacă nu este modificată genetic, soia este foarte benefică pentru sănătate. Problema este că în ziua de azi nu prea se mai găsește soia nemodificată genetic.

Mariann NM
Mariann NM

@FitnessNutritie @Mariann NM  @simidolar Eu cumpar si consum soia nemodificat genetic cumarata din hypermarchet si daca scrie clar pe ambalaj ca nu este modificata genetic , am incredere in ce scrie , totusi chiar este interzisa soia modificata si nu ar risca sa vanda altceva marile firme care comercializeaza asa ceva si cae sunt cunoscute din reclame si nu numai. Eu cred ca se fac controale si nu isi permite nimeni sa o produca in tara daca este ilegal acest lucru in UE ! De obicei alimentele modificate nu au niciun gust deosebit si nici aroma specifica , insa soia luata din hypermarchet , sa zicem Cora  ca d eacoo iau de obicei , are un gust secific de leguminoase ,de fasole , se simte aroma de soia. Problema este alta , chiar nemodificata , daca nu este din culturi Bio , este stropita si asta chiar e periculos , la fel ca si cea modificata , care , am inteles , ca se modifica pentru a rezista mai bine spubstantelor cu care sunt stropite si nu doar in fata daunatorilor . Vreau sa mentionez ca studiile stintifice s-au facut pe culturi nemodificate genetic , ne stropite cu pesticide si s-au cultivat in serele laboratoarelor special pentru a le studia . Tu , daca ai fi vegetarian ai consumao ? Daca ai consumato pana acum , ai renunta la soia in urma lecturari sau informarii pentru acestui articol ? Eu as consumao si daca ar fi modificata genetic ,de cat carnea care e injectata si cea procesata plina de aditivi , nu mai zic felul in care sunt tratate si hranite animalele ... Asta e alta poveste , mai trista :( !


simidolar
simidolar

@FitnessNutritie @Mariann NM  @simidolar bine ca e ok sa mancam carne de pui crescuti cu antibiotice...carne de vitel crescut de asemenea cu antibiotice, crescuti in spatii mici plini de boli...carne de porc plina de acid uric si de uree...porci care mananca tot porci...sau pui care mananca tot pui...ce credeti ca se face cu animalele moarte?...se macina si se fac furaje...bine ca bem lapte de vaci...nu de vaca...un pahar de lapte poate contine laptele a 1000 de vaci...mare lucru ca una de acolo sa nu aiba tuberculoza......sa fim seriosi si cu soia modificata genetic.....daca cumpar maine soia modificata genetic si o mananc va asigur ca are cu 500% mai multa "sanatate" decat cele enumerate mai sus...ia uitati-va la asta...   ADMIN  nu sterge link-ul...mergem pe subiect ....http://www.youtube.com/watch?v=TYaScGqJpwA