Spune NU organismelor modificate genetic!

„Controlează petrolul și poți controla continentele. Controlează hrana și poți controla populația.” – Henry Kissinger

spune-nu-gmo

Este obligatoriu să înțelegeți ramificațiile serioase care rezultă după digerarea acestei hrane creată în laborator. Modificarea genetică a alimentației implică procesul de laborator de inserare artificială a genelor în ADN-ul animalelor și culturilor. Organismele modificate genetic (GMO) pot fi proiectate cu gene de la bacterii, viruși, insecte, animale și chiar de la om. Plantele sunt modificate în primul rând pentru a le permite „să bea otravă”. Li se inserează gene străine pentru a supraviețui dozelor mortale de ierbicide, fungicide și insecticide.

Primele cinci produse modificate genetic sunt: soia, porumbul, bumbacul, uleiul vegetal și sfecla de zahăr. Derivatele lor sunt în peste 75% dintre produsele aflate într-o alimentară. Cel mai important aspect este că produsele modificate genetic sunt asociate cu reacțiile toxice și alergice, cirezi îmbolnăvite, sterile și moarte, și efecte negative asupra tuturor speciilor studiate în laboratoare.

Conform unui autor foarte bine vândut și producător de filme: „Alimentele GM sunt periculoase în special pentru femeile gravide și copii. După hrănirea cu soia modificată genetic a femelelor de șobolan, majoritatea nou-născuților au murit – în comparație cu cele 10% de decese survenite în rândul nou-născuților a căror mame au fost hrănite cu soia naturală. Puii hrăniți cu soia modificată erau mai mici și probabil infertili. Culoarea testiculelor șobolanilor hrăniți cu soia modificată s-a schimbat de la roz la albastru închis. Șoarecii cu aceeași alimentație aveau sperma alterată. Embrionii părinților hrăniți cu soia modificată aveau ADN-ul schimbat. Și șoarecii cu alimentația formată din porumb modificat aveau pui mai puțini și mai mici. În zona Haryana din India, majoritatea vitelor care au mâncat semințe de bumbac modificat genetic au avut complicații reproductive ca nașteri premature, avorturi și infertilitate; mulți viței au murit. Aproximativ 2 duzini de fermieri americani au declarat că sute de porci au devenit sterili de la un anumit soi de porumb modificat. Unele animale au avut sarcini false; unele au născut pungi cu apă; vacile și taurii au devenit infertili. În SUA, incidența nașterilor bebelușilor cu o greutate redusă, a infertilității și mortalitatea infantilă este în creștere.”

Un medic specialist crede că una dintre cele mai clare indicii ale pericolului alimentelor modificate genetic este aceea că toate speciile de animale cărora li s-a oferit un produs modificat genetic și unul natural, îl evită pe primul. De multe ori fac această alegere până când flămânzesc, ca și cum intuiția le spune că există un pericol în acel tip de hrana.

Monsanto, cea mai mare corporație responsabilă de alimentele modificate genetic care ne-a oferit agentul portocaliu, dioxina, rBGH, deține peste 90% din culturile de soia modificată, 85% din culturile de porumb modificat și urmează grâul.

Care este soluția?

Soluția o reprezintă educarea familiei, a prietenilor și mai ales educarea fermierilor, care este crucială.

Ca o regulă generală, ar trebui să evitați produsele rezultate din culturile care sunt modificate genetic, si anume:

  • Porumb – făină de porumb, făină integrală, ulei, amidon, gluten, si îndulcitor
  • Soia – făină de soia, lecitină, izoflavon, proteină izolată
  • Canola – ulei de canola (ulei de semințe de rapiță)
  • Bumbac – ulei din semințe de bumbac
  • Zahăr – evitați toate produsele cate nu au menționat 100% trestie de zahăr, suc evaporat de trestie de zahăr sau zahăr organic

Produsele organice certificate nu au voie sa conțină nici un organism modificat genetic. Prin urmare, când cumpărați produse marcate cu „100% organic”, „organic” sau „fabricat cu ingrediente organice”, aceste alimente nu au compuși modificați genetici.

Sursa: Alimente și remedii naturiste împotriva cancerului – Andrei Moldovan

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments