Stai liniștit, mușchii nu se evaporă peste noapte!

muschii-nu-se-evaporaȘtim că trebuie să luăm pauze de antrenament din când în când pentru a lăsa mintea și corpul să se odihnească și să se refacă, însă pur și simplu nu o facem. Dorind să ne antrenăm și în concediu sau în vacanță, întrebăm automat la hotelul unde dorim să ne cazăm dacă are sală de fitness.

Motivul? Ne este teamă că mușchii câștigați cu atâta trudă și dedicație se vor topi cumva dacă nu mai continuăm să facem antrenamentele grele și să ținem regimul de dietă, mâncând curat la fiecare 2-3 ore. Cazul recent al profesionistului Victor Martinez ar trebui să servească drept dovadă evidentă că temerile noastre sunt absolut nefondate.

Anul trecut, în octombrie, Victor Martinez, care este născut în Republica Dominicană, a câștigat prima ediție a concursului profesionist Arnold Classic Europa. La întoarcerea sa în New York, a fost reținut de agenții vamali datorită problemelor de viză și a trebuit să-și petreacă următoarele 7 luni într-un institut de corecție din New Jersey până la stabilirea sentinței.

În tot acest timp, Victor nu a avut acces la greutăți și a făcut doar flotări și abdomene. În privința mâncării, ar fi putut mânca destulă, dar fiind bogată în zaharuri și grăsimi cu cantități mici de proteină de calitate, a ales să mănânce puțin pentru a nu se îngrășa.

Așadar, fără antrenament cu greutăți, fără suplimente și cu puțină mâncare, mulți s-ar aștepta ca Victor să fi pierdut foarte multă masă musculară, să devină de nerecunoscut. De fapt, el a intrat cu 120 kg în formă de concurs și a ieșit după cele 7 luni cu… 100 kg.

Judecătorii i-au acordat viza pe viață pentru America, așa că de acum încolo Victor nu va mai avea probleme de acest gen. În ziua deciziei, Victor arăta destul de definit, brațele și pieptul arătând chiar umflate.

L-am văzut în New York, la trei săptămâni după. Urcase deja la 112 kg. Era convins că pauza forțată pe care a trebuit să o ia a fost de fapt un lucru pozitiv. Motivația lui era la maximum și micile dureri și înțepături, pe care le avea de ani de zile de la antrenamentele continue, dispăruseră complet. Corpul lui era activat pentru creștere.

Să fie aceasta o lecție pentru aceia dintre noi care nu concep să ia o pauză în antrenamente și dietă. Mușchii nu se vor topi peste noapte dacă nu ne mai antrenăm, iar cantitatea care se pierde după o pauză mai lungă se reface foarte ușor. De fapt, avem mai multe șanse pentru câștiguri noi dacă facem pauză decât dacă ne antrenăm neîntrerupt. Cine spunea că nu avem ce învăța de la profesioniști?

Sursa: Revista Culturism & Fitness – Alexandru Bolborici

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments