Tehnici de antrenament – Superseturile

Una dintre cele mai bune și simple metode pe care o poți folosi într-un timp scurt, o constituie vechile superseturi, executarea a două exerciții consecutive fără (sau cu scurte) pauze între ele. Această metodă îți permite să antrenezi două părți importante ale corpului, într-un timp alocat în mod normal uneia singure, ceea ce reduce la jumătate durata totală a antrenamentului. Crede-ne pe cuvânt că nu vei găsi o metodă mai bună de a te antrena cu intensitate mare atunci când timpul este crucial.

Esențial este să îți stabilești punctele de antrenament apropiate unul de celălalt, pentru a nu pierde timp cu deplasarea și căutarea echipamentelor. Modelul de antrenament bazat pe superseturi permite antrenarea grupelor musculare într-un timp foarte scurt comparativ cu antrenamentul normal. Cercetările arată că această metodă de antrenament îți poate crește efectiv forța, întrucât acțiunea mușchiului în lucru, pregătește grupa musculară opusă pentru o contracție mai puternică.

În plus, această tehnică stimulează nivelurile hormonului de creștere mai mult decât în cazul antrenamentului clasic, ceea ce contribuie mai eficient la creșterea masei musculare și la consumarea grăsimilor.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments