Tensiunea arterială

Tensiunea arterială este produsă atunci când mușchii inimii se contractă – este presiunea sângelui de pe pereții vaselor de sânge. Există două înregistrări, una ridicată (sistolică) și una mai mică (diastolică). Tensiunea arterială sistolică este măsurată când inima se contractă, iar cea diastolică este măsurată doar înainte de contracția inimii.

Inima este mușchiul care pompează sânge în tot corpul în fiecare secundă a vieții noastre. Nivelul scăzut de oxigen din sânge este pompat spre plămâni, unde devine bogat în oxigen din nou. Sângele bogat în oxigen este pompat de inimă în jurul corpului spre țesuturi, organe, mușchi și celule. Acest lucru generează tensiunea arterială.

Hipertensiunea arterială este atunci când presiunea arterială este prea mare, în timp ce hipotensiunea arterială este atunci când presiunea arterială este prea mică.

Care este valoarea normală a tensiunii arteriale ?

Valoarea normală a tensiunii arteriale este, în general, sub 120/80 mmHg . 120 reprezentând valoarea tensiunii arteriale sistolice și 80 reprezentând valoarea diastolică.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments