Top 10 utilizări ale bicarbonatului de sodiu pentru înfrumusețare

bicarbonat-sodiuVrei să-ți răsfeți corpul? Nu ai nevoie neapărat de produse scumpe sau chimicale periculoase pentru sănătate, pentru a obține cele mai bune tratamente de înfrumusețare.

Ai deja în casă un produs-minune, ce poate fi utilizat în multe situații, bicarbonatul de sodiu.

Molly Nover-Baker, directorul departamentului de frumusețe al revistei Women’s Health a întocmit o listă cu cele mai importante 10 utilizări ale bicarbonatului de sodiu pentru înfrumusețare. Iată care sunt acestea:

Albește dinții: amestecă bicarbonat de sodiu cu pastă de căpșuni și suc de lămâie și folosește pasta obținută pentru a-ți spăla dinții.

Înlocuiește șamponul uscat: presară puțin bicarbonat de sodiu la rădăcina părului și masează bine scalpul, apoi scutură părul pentru a îndepărta bicarbonatul.

Oferă volum părului: adaugă în sticla de șampon puțin bicarbonat. După spălare, părul va fi moale, fără impurități și plin de volum.

Elimină clorul din păr: dacă petreci mult timp în piscină, este posibil ca părul tău să acumuleze clor, care va duce la decolorarea acestuia. Formează o pastă din detergent de vase și bicarbonat de sodiu și aplic-o pe păr. Asigură-te că folosești și un balsam bun.

Curăță peria de păr: dacă peria ta s-a îmbâcsit, pune-o într-un bol cu apă caldă amestecată cu 3 linguri de bicarbonat. Dacă vrei să o dezinfectezi, adaugă 2 picături de clor.

Exfoliază tenul: amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu produsul de curățare facială pe care-l folosești de obicei. Cu pasta obținută masează tenul cu mișcări circulare. Pielea va fi catifelată și curată.

Oferă strălucire pielii: amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu o lingură de suc ​​de lămâie și câteva picături de ulei de măsline. După curățarea pielii, aplică această pasta pe față și clătește după 10 minute.

Tratează acneea: amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu miere naturală, aplică pasta pe zonele afectate și clătește după 15 minute.

Curăță unghiile: dacă îți vopsești des unghiile, se vor îngălbeni. Poți scăpa de petele de pe unghii folosind o pastă formată din bicarbonat de sodiu și peroxid. Masează unghiile cu această pastă, apoi clătește-le cu apă călduță.

Menține tălpile fine: se pun 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă (opțional și câteva picături de ulei esențial, de ex. de levănțică) și se înmoaie picioarele timp de 20 minute. Apoi se freacă picioarele cu o pastă de bicarbonat de sodiu și apă pentru a ajuta la exfoliere.

Sursa: Doctor Oz

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments