Vitamina D, ineficientă împotriva răcelii?

RacealaÎn ciuda rapoartelor că vitamina D, supranumită și „vitamina soarelui”, ajută împotriva infecțiilor căilor respiratorii superioare (răcelii), cercetătorii în domeniu spun că nu ajută atât de mult în ceea ce privește frecvența și severitatea răcelilor, conform unui nou studiu legat de acest caz.

Informațiile aprofundate în acest studiu au relatat că legătura dintre nivelurile insuficiente de vitamina D în organism și modul în care o persoană este probabil să se îmbolnăvească de o răceală nu au fost anterior dovedit științific.

Numeroasele studii care au fost efectuate asupra vitaminei D și beneficiilor sale asupra sănătatii sistemului respirator, au produs rezultate contradictorii. Oamenii de știință de la Spitalul Universitar Leuven din Belgia, au efectuat un studiu pentru a confirma așteptările legate de beneficiile nivelurilor ridicate de vitamina D asupra afecțiunii numite și  BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică), simptomele și rezultatele ei. Din păcate, au descoperit că suplimentele de vitamina D, nu au avut nici un impact major față de simptomele BPOC sau împotriva  riscului de dezvoltare a acestei boli.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments