Vitamina D

Vitamina DVitamina D este o vitamină steroid, un grup de liposolubile prohormonale, care încurajează metabolismul să absoarbă calciul și fosforul. Oamenii care sunt expuși la suficientă lumină solară, nu au nevoie de suplimente de vitamina D, deoarece lumina soarelui promovează suficient sinteza vitaminei D în piele.

Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au descoperit că nivelurile vitaminei D în organism, la începutul unei diete sărace în calorii, prezic pierderea în greutate cu succes, sugerând un posibil rol al vitaminei D în pierderea în greutate.

Dacă organismul tău nu poate produce o cantitate suficientă de vitamina D din cauza expunerii la lumina solară insuficientă, va trebui să-l obții de la alimente și suplimente. Experții spun că persoanele cu un deficit de vitamina D ar trebui să consume minim 25 micrograme (1000 UI) de vitamina D în fiecare zi, astfel încât să existe un nivel optim de aproximativ 25-hidroxivitamina D în sânge. Persoanelor în vârstă, precum și persoanelor cu pielea închisă la culoare, le este recomandat să consume suplimente de vitamina D pentru îmbunătățirea stării de sănătate și a imunității.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments