Sarea Epsom: 11 întrebuințări uimitoare
Sarea Epsom poartă numele localității englezești din care a fost exploatată prima dată. Singura asemănare dintre sarea Epsom și sarea alimentară este la nivel vizual, având aspectul unor cristale de sare. Sarea Epsom conține foarte mult magneziu, care este absorbit prin piele.
Aceasta poate avea foarte multe întrebuințări, fiind un produs ieftin și prieten cu natura. Iată la ce poți folosi sarea Epsom:
Hidratarea buzelor uscate – amestecă 2-3 linguri de sare cu o linguriță de unt natural (cacao, shea, etc.) și fricționează ușor buzele, pentru îndepărtarea pielii moarte și pentru hidratarea buzelor.
Hidratarea pielii – fă de 3 ori pe săptămână baie cu apă fierbinte și sare Epsom pentru a avea o piele hidratată și sănătoasă. Adaugă 2 căni de sare în cadă și relaxează-te minimum 12 minute. Opțional, se poate adăuga și puțin ulei esențial (vanilie, eucalipt, etc.).
Exfoliază tenul – se adaugă 1/2 linguriță de sare într-o cutie de cremă de curățare. Se aplică pe ten, se clătește cu apă rece și se usucă tenul. De asemenea, pentru exfoliere se poate fricționa pielea corporală cu sare Epsom după duș.
Atenuarea arsurile solare ușoare – se amestecă 2 linguri de sare într-o cană cu apă, apoi se toarnă într-un recipient cu pulverizator și se pulverizează pe zona afectată.
Volumizarea părului – combină sarea și balsamul pe care-l folosești în cantități egale, aplică amestecul pe păr, așteaptă 20 de minute, apoi clătește. Repetă acest tratament săptămânal.
Pedichiură – se amestecă 1/2 cană de sare cu apă caldă și săpun și se introduc picioarele timp de 5 minute. Dacă ai probleme precum mirosul picioarelor sau umflarea acestora, ține picioarele în apă cu sare timp de 15-20 minute.
Calmarea durerilor musculare – se dizolvă o linguriță de sare într-o cană cu apă fierbinte, iar pasta obținută se răcește și se pune în frigider pentru 20 de minute. Se aplică pe zonele afectate, după ce pielea a fost curățată și uscată.
Recuperarea musculară – băile reci / de gheață sunt foarte eficiente în recuperarea musculaturii sportivilor. Se adaugă 2 căni de sare în cada cu apă rece / gheață.
Tratarea înțepăturilor de insecte – se amestecă 2 linguri de sare într-o cană cu apă, se înmoaie un prosop de bumbac în amestec și se aplică pe zona afectată.
Tratarea răcelii / gripei – când simți că te „încearcă” o răceală, fă o baie caldă cu sare Epsom.
Curățarea pardoselii și pereților – amestecă părți egale de sare Epsom cu detergent de vase lichid, apoi curăță suprafețe precum gresie, faianță. Asigură-te că vei clăti foarte bine, pentru a nu rămâne urme.