Află dacă ai probleme cu tiroida!

probleme-tiroidaTiroida este unul dintre organele de care ar trebui să ai cea mai multă grijă, întrucât are rolul de a elibera hormoni, esențiali pentru buna funcționare a organismului. Iată care sunt principalele simptome care-ți indică că poate fi ceva în neregulă cu ea.

Cele mai frecvente boli care pot afecta tiroida sunt hipotiroidia și hipertiroidia. Hipotiroidia apare atunci când glanda tiroidă nu mai produce suficienți hormoni. Cauzele sunt multiple, începând de la o dezvoltare deficitară a glandei încă de la naștere și continuând cu o îndepărtare chirurgicală totală sau parțială a acesteia. Hipertiroidia constă în producerea excesivă de hormoni, ceea ce duce la destabilizarea funcțiilor organismului.

Oboseala inexplicabilă îți arată că ai probleme cu tiroida

Te simți „stors de energie“ chiar dacă te culci în fiecare seară la aceeași oră și dormi suficient. Această stare poate fi cauzată de hipotiroidism. În lipsa numărului suficient de hormoni metabolismul încetinește, iar odată cu el vor funcționa mai greu și celelalte organe. Din acest motiv îți va fi în permanență somn, și-ți va fi greu să te concentrezi la sarcinile zilnice.

Cădere excesivă a părului

E normal ca din când în când să te confrunți cu probleme de cădere a părului, mai ales primăvara și toamna când este perioada sa de regenerare. Un număr mare de fire căzute într-un timp scurt poate indica o afecțiune de natură endocrină.

Hipertensiune și senzație de sufocare

În cele mai multe cazuri hipertensiunea este o complicație a unei boli cardiovasculare, și poate fi ținută sub control cu ajutorul medicamentelor. Uneori însă simți că nu mai ai aer, iar inima bate ca și cum „ar vrea să sară din piept“. Această stare poate fi dată fie de un nivel fie prea scăzut, fie prea crescut al hormonilor tiroidieni, ce are ca rezultat afectarea bunei funcționări a sistemului cardiovascular.

Vezi aici care sunt și celelalte simptome și sfatul medicului specialist!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments