Batoane de pește, la cuptor

batoane-peste-cuptorAi poftă de o gustare delicioasă, ușor de preparat și bogată în proteine? Încearcă batoanele de pește la cuptor!

Ingrediente (3 porții = +-9 buc.):

Batoane de pește:

  • 350 gr. file de cod (sau alt pește), tăiat în formă de batoane
  • puțină făină (de preferat, integrală)
  • 1 ou, bătut
  • puțin pesmet
  • piper negru
  • sare

Sos:

  • 125 gr. iaurt degresat
  • pătrunjel
  • piper negru
  • sare

Mod de preparare:

Batoane de pește:

1. Se pun făina și oul în 2 castroane separate, puțin adânci.
2. Într-un alt castron se pun pesmetul și condimentele.
3. Se trec batoanele de pește prin făină, prin ou, apoi prin pesmet.
4. Batoanele se pun pe o tavă acoperită cu o foaie de copt, unsă cu puțin ulei.
5. Se dă tava la cuptor, la 200°C, timp de 18-20 minute.

Sos:

Se amestecă toate ingredientele.

Informații nutriționale – batoane (1 porție = +-2 buc.):

Energie: 136 kcal.
Proteine​​: 22,5 gr.
Glucide: 4,8 gr. (zahăr 0,4 gr.)
Lipide: 3 gr. (saturate 0,7 gr.)
Fibre: 0,3 gr.

Informații nutriționale – sos (1 porție):

Energie: 13 kcal.
Proteine​​: 1,4 gr.
Glucide: 1,8 gr. (zahăr 1,6 gr.)
Lipide: 0 gr.
Fibre: 0 gr.

Sursa: TheFitnessRecipes

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments