Beneficiile consumului de spirulină asupra sănătății

beneficii-spirulinaSpirulina, o algă care creşte în lacurile din America de Sud şi Africa. Întâlnită sub forma suplimentelor alimentare, nu ar trebui să lipsească din dieta noastră zilnică, datorită nutrienţilor bogaţi pe care îi conţine.

Luptă împotriva infecţiilor

Spirulina combate infecţiile şi creşte numărul de anticorpi în organism. Cu un conţinut de aproximativ 70% de proteine, spirulina stimulează producţia de macrofage, acele celule din sânge care luptă împotriva microbilor.

Bogată în aminoacizi, antioxidanţi, betacaroten, vitamina B, minerale, acizi graşi, bacterii probiotice benefice organismului, spirulina este de neegalat atunci când vine vorba de întăririrea sistemului imunitar şi inhibarea reacţiilor alergice.

Detoxifică organismul

Aceleaşi substanţe menţionate mai sus ajută la curăţarea organismului de toxine şi metale grele. Spirulina pătrunde adând în ţesuturi şi are capacitatea de a elimina mercurul, radiaţiile şi produsele chimice. De asemenea, spirulina înlocuieşte golurile lăsate de aceste toxine cu vitamine şi minerale.

Tratează anemia

În combinaţie cu vitamina B12, spirulina stimulează producerea de celule roşii din sânge, fiind un medicament eficient în tratarea anemiei. Ficocianina şi clorofila (pigmenți din compoziția alegelor) purifică sângele şi sunt responsabile de oxigenarea celulară.

Vezi aici alte beneficii ale spirulinei!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments