Beneficiile scorțișoarei asupra sănătății

cinnamon

Scorțișoara este un condiment foarte vechi și popular. Nu numai că este extraordinar de aromată și gustoasă, ci este și foarte sănătoasă. Iată 10 motive pentru a include scorțișoara în dieta ta zilnică:

Scade colesterolul

Studiile au arătat că doar 1/2 linguriță de scorțișoară pe zi poate reduce nivelul colesterolului LDL.

Echilibrează nivelul glicemiei

Mai multe studii sugerează că scorțișoara poate avea un efect de echilibrare a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce o face deosebit de benefică pentru persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2.

Ajută în infecția cu drojdii

Este demonstrat faptul că scorțișoara are o capacitate uimitoare de a opri infecțiile rezistente la medicamente.

Previne cancerul

Într-un studiu publicat de cercetătorii de la Ministerul de Agricultură din S.U.A., scorțișoara reduce reproducerea celulelor bolnave de leucemie sau limfoame.

Anti-coagulare

Scorțișoara are un efect foarte puternic de anti-coagulare a sângelui.

Conservant natural

Când este adăugată pe alte alimente, scorțișoara inhibă dezvoltarea bacteriilor și alterarea produselor alimentare, ceea ce o face un excelent conservant alimentar natural.

Vindecă artrita

Într-un studiu de la Universitatea Copenhaga, pacienții care au primit 1/2 linguriță de scorțișoara pudră, combinată cu o lingură de miere, în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, au simțit o ameliorare semnificativă a durerii, după doar o săptămână, iar după o lună, durerea a dispărut complet.

Menține sănătatea creierului

În urma unui studiu s-a constatat că mirosul de scorțișoară stimulează funcția cognitivă și memoria.

Tratează bacteria E.coli

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Kansas au descoperit faptul că scorțișoara învinge bacteria E.coli din sucurile nepasteurizate.

Bogată în substanțe nutritive

Este o sursă excelentă de fibre, mangan, fier și calciu.

Dacă ești gata să folosești scorțișoara ca și remediu natural, este important să știi că aceasta poate avea și efecte secundare. Vezi aici care sunt!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments