Efectele secundare ale scorțișoarei

efecte-secundare-scortisoaraEste posibil să știi care sunt beneficiile consumului de scorțișoară, dar știi și care sunt efectele sale secundare?

Identificare

Cassia este o plantă care arată și are gust de scorţişoară şi poate fi găsită pe unele rafturi ale magazinelor. Cassia conține cantități mai mari de cumarină decât scorțișoara, aceasta fiind responsabilă pentru unele dintre reacțiile adverse enumerate mai jos.

Iritarea pielii

Uleiul esențial de scorțișoară nu trebuie aplicat direct pe piele. Cantități mici de ulei diluat pot fi utilizate în băuturi răcoritoare și în lupta împotriva infecțiilor.

Iritații la nivelul stomacului

Persoanele care au probleme la sistemul digestiv, cum ar fi ulcerul sau sindromul de colon iritabil, ar trebui să fie atente cu, consumul de scorțișoară. Cantități mai mari de 1/2 linguriţe pot irita mucoasa stomacului.

Creșterea frecvenței cardiace

Dacă se consumă cantităţi mari de scorţişoară, va crește frecvenţa bătăilor inimii, care ar putea fi periculoasă pentru cei cu boli de inimă.

Contracţii uterine

În special, femeile gravide trebuie să evite consumul de scorţişoară.

Subţierea sângelui

Scorţişoara poate avea proprietăţi anti-coagulare și poate provoca subțierea sângelui. Scorţişoara nu ar trebui să fie consumată înainte de intervenții chirurgicale, în timpul menstruației sau în orice situație în care se poate produce o sângerare.

Probleme la rinichi și ficat

Persoanelor cu probleme la rinichi sau ficat sau celor care iau medicamente, le este recomandat să nu consume scorţişoară.

Zahărul din sânge

Oamenii care iau medicamente pentru a regla nivelul de zahăr din sânge ar trebui să fie atenți atunci când consumă scorțișoară, deoarece aceasta are un efect puternic asupra glicemiei.

Antibiotice

Scorțișoara este un antibiotic puternic, dar discută cu medicul tău de familie înainte de a consuma scorțișoară dacă iei antibiotice pe bază de prescripție medicală, deoarece poate schimba modul în care acestea acționează asupra organismului.

Vezi și care sunt efectele benefice ale scorțișoarei!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments