Brânza de oi de Sibiu este, de fapt, tofu de Bulgaria!

branza-oi-sibiuMare atenție la brânza pe care o cumpărați în această perioadă!

Brânza de Sibiu din piețele din București este, de fapt, brânză de soia importată de la vecinii noștri bulgari.

„Brânza de Sibiu care e pe piața bucureșteană e brânză din lapte de soia, adusă din Bulgaria, cumpărată cu 4,5 — 5 lei / kg. Avem la Marpod, în județul Sibiu, un crescător care are o rasă de oi de lapte, acesta are brânză de Sibiu și iarna și vara și e singurul în județ care are brânză de Sibiu tot anul.”, a declarat marți, pentru Agerpres, Marcel Andrei, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine din județul Sibiu.

Cei mai mulți oieri sibieni nu pot oferi brânză de Sibiu de anul acesta, ci doar brânză telemea de anul trecut, ținută în saramură, pentru că acum laptele este fie pentru miei, fie este vândut celor patru fabrici din județ care produc diverse brânzeturi. „Acum numai după ce dau miei încep oile să se mulgă. Sunt tot felul de samsari din zona respectivă, ai noștri nu merg să vândă brânză de Sibiu. Ai noștri duc brânză de anul trecut, ce au în stoc. Brânză de anul acesta, doar telemea de vacă și de capră, de oaie nu. Până nu se înțarcă mieii, ce să mulgi?” a declarat pentru Agerpres și doctorul Ioan Pențea, purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu.

Adevărații ciobani de la Sibiu știu că în piețele din București există vânzători care și-au cumpărat pălării specifice din Mărginimea Sibiului, numite clopuri, și cu ele pe cap falșii ciobani fac profit vânzând o brânză care nu are deloc în compoziție lapte de oaie. „Acolo vând unii care nici nu știu unde e Sibiul, dar își cumpără câte o pălărioară, un clop, și se dau că sunt sibieni, dar ei nici nu știu unde e Sibiul, nici pe hartă să îl arate cu degetul”, a completat Marcel Andrei.

Sursa: Agerpres

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments