Câte calorii trebuie să consumăm zilnic?

Numărul de calorii pe care oamenii ar trebui să îl consume în fiecare zi, depinde de mai mulți factori, inclusiv de vârstă, dimensiune, înălțime, sex, stil de viață, și de starea generală de sănătate. Un bărbat activ în vârstă de 22 de ani, necesită un număr mai mare de calorii decât o femeie  în vârstă de 70 de ani.

Potrivit Serviciului Național de Sănătate (SNS) din Marea Britanie, un adult mediu de sex masculin are nevoie de aproximativ 2.500 de calorii pe zi pentru a menține greutatea sa constantă, în timp ce un adult mediu de sex feminin are nevoie de 2.000 de calorii. Autoritățile americane recomandă 2700 de calorii pe zi pentru bărbați și 2200 pentru femei. Este interesant faptul că în Marea Britanie, în cazul în care oamenii, în medie, sunt mai înalți decât americanii, aportul zilnic recomandat de calorii este mai mic.

SNS subliniază faptul că mai degrabă decât să numere cu precizie numărul caloriilor, oamenii ar trebui să se concentreze mai mult pe o alimentație sănătoasă și echilibrată, fiind activi fizic și echilibrând astfel numărul calorii consumate cu cel al caloriilor ”arse” în fiecare zi.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (ONUAA), cerințele minime zilnice ale unei persoane normale la nivel global, sunt de aproximativ 1.800 de calorii.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments