Combinații alimentare care îngrașă

Combinații alimentare care îngrașăDeşi mănânci puţin, kilogramele continuă să se acumuleze şi, în plus, ai probleme digestive în mod frecvent? Dacă eşti în căutarea motivelor, află că de vină poate fi modul în care combini alimentele.

Friptura cu carbohidraţii

Nu de puţine ori ai auzit că nu trebuie să mănânci friptură cu cartofi prăjiţi. De fapt, nu trebuie să combini la nicio masă proteinele (carne, peşte, ouă sau brânză) cu carbohidraţi (pâine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri). Această asociere încetineşte absorbţia substanţelor nutritive, deoarece carnea se digeră mai repede decât cartofii. Rezultatul este dezastruos pentru silueta ta: sistemul imunitar este la pământ, iar kilogramele se depun văzând cu ochii.

Făinoasele cu zahăr

Prăjiturile sunt delicioase, dar combinţia dintre amidonul din făină sau din paste făinoase şi orez, cu zahăr, dulceaţă, miere, sirop sau chiar cu fructe dulci este complet nefericită. Această asociere dereglează acţiunea pancreasului, cel care este responsabil cu nivelul zahărului în sânge. Astfel glucidele din paste sau din făină nu mai sunt digerate şi se depun pe burtă sau pe şolduri.

Cafeaua și cerealele

Este bine să nu combini niciodată cafeaua cu un mic dejun bazat pe lapte cu cereale mai ales dacă acestea din urmă sunt bogate în fier. Cafeaua înhibă absorbţia fierului, de aceea nu trebuie să asociezi la aceeaşi masă alimente bogate în fier cu băuturi care conţin cofeină.

Vezi aici și alte combinații dezastruoase!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments