Cum poți slăbi fără să ții dietă

trucuri-slabireVrei să scapi de kilogramele în plus și te gândești la ce dietă să apelezi pentru a fi din nou în formă? Află că poți să slăbești și fără a ține regim. Trebuie doar să respecți niște reguli.

Iată care sunt acestea:

Nu mai număra caloriile

Asociaţia Britanică pentru Nutriţie Aplicată şi Terapie Nutriţională spune că cel mai bine ar fi să nu mai numeri caloriile și să mănânci încet. Totodată, trebuie ca porțiile să nu fie mai mari decât pumnul și să folosești farfurii mici.

Dormi suficient

Cercetătorii unui studiu, publicat în Jurnalul Annals of Internal Medicine, spun că atunci când suntem obosiți mâncăm, în special, alimente care conțin zaharuri și mulți carbohidrați. De aceea, consumăm alimente care ne dau energie. Încearcă să te culci mai devreme și să-ți rezolvi problemele legate de somn.

Mănâncă 5-6 mese pe zi

Experţii recomandă să mănânci 3 mese importante şi 2-3 gustări sănătoase în fiecare zi. Astfel îți vei ţine foamea sub control. Pentu gustările sănătoase optează pentru alune, humus, morcovi sau ţelină.

Ține stresul sub control

Stresul încetineşte metabolismul şi face ca organismul să depoziteze mai multă grăsime, în special în partea de mijloc a corpului. Când iei masa relaxează-te, mânâncă încet și nu mai face nimic altceva în acest timp. Nu citi, nu te uita la televizor și nu lucra la calculator.

Vezi aici alte sfaturi referitoare la slăbire!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments