Greșeli alimentare care încetinesc metabolismul

greseli-metabolismPentru a slăbi în mod corect, este necesar ca metabolismul tău să funcționeze cât mai bine și să elibereze energie întreaga zi.

Iată care sunt greșelile alimentare care-l încetinesc:

Nu mănânci suficient

Este important să nu consumi calorii în exces în timp ce ții dietă, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să te înfometezi. Dacă mănânci mai puțin de 1200 kcal. zilnic, organismul tău va începe să depoziteze grăsimile în loc să le transforme în energie și astfel metabolismul va fi mai lent, iar tu nu vei slăbi. Pentr a accelera metabolismul ai grijă să mănânci ceva la fiecare 3-4 ore.

Eviți cofeina

Nu ești băutor de cafea, dar nici nu-ți place în mod deosebit ceaiul verde sau cel negru? Ei bine, este indicat să introduci în dieta ta cel puțin 2 cani de ceai verde. Cofeina stimulează centrul nervos și accelerează metabolismul cu 8%, ceea ce înseamnă 170 de kcal. în minus zilnic.

Bei apa la temperatura camerei

Cercetătorii germani au descoperit că dacă bei 6 căni de apă reci în fiecare zi, metabolismul va consuma mai multe calorii, deoarece va trebui să aducă apa la temperatura corpului. 50 kcal. se pierd astfel zilnic, adică 2 kg. în decursul unui an.

Vezi și alte greșeli care încetinesc metabolismul!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments