Salată de orez

salata-de-orezIngrediente:

  • 250 gr. orez
  • 2-4 cepe verzi
  • 1 morcov mare
  • 100 gr. măsline verzi umplute cu ardei roșu
  • 100 gr. porumb (am folosit congelat)
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de ulei

Mod de preparare:

1. Se fierbe orezul după instrucțiunile de pe pachet. La mine a fost gata în 16 minute.
2. Se curăță ceapa verde și morcovul.
3. Ceapa se taie mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare.
4. Se pune orezul într-un bol.
5. Se adaugă ceapa, morcovul, porumbul și măslinele tăiate rondele.
6. Se adaugă suc de lămâie proaspăt stors, după gust și eventual se poate rade și puțină coajă pentru o aromă mai intensă.
7. Se pune și o lingură de ulei și dacă e nevoie se adaugă puțină sare.
8. Se poate servi ca și garnitură sau ca atare.

Autor: Adina Ciocalau – Mitinitta.blogspot.com

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments