Dieta pe bază de cereale integrale: slăbește rapid și sănătos
Deseori auzi că o prietenă de-a ta este la regim şi te bate şi pe tine gândul să te pui pe slăbit. Dieta pe bază de cereale s-a dovedit a fi extrem de eficientă deoarece reglează metabolismul şi-ţi dă o stare de bine.
Un regim alimentar bazat pe mai multe cereale poate însemna să pierzi în greutate cam 500 de grame pe zi. În funcţie de cât de mult îţi doreşti să slăbeşti, această dietă se ţine de la o săptămână până la trei luni.
Ziua 1 – boabe de grâu
Fierbe 180 g de grâu măcinat cu 750 ml apă 20 de minute. După ce este gata, îl împarţi în trei porţii egale şi-l consumi astfel:
- Mic dejun – o porţie de grâu fiert în care adaugi un pic de zaharină şi 600 g lapte.
- Prânz – fierbi o bucată de praz în supă de legume, iar când este gata, adaugi porţia de grâu.
- Cină – amesteci ultima porţie de grâu cu iaurt şi adaugi un pic de scorţişoară.
Ziua 2 – mei
La foc mic, fierbi 180 g de mei cu 750 ml apă, 40 de minute. Împarţi compoziţia în 3 porţii şi le mănânci astfel:
- Mic dejun – adaugi peste prima porţie 800 ml lapte şi îndulceşti cu zaharină.
- Prânz – faci un piure de legume peste care pui a doua porţie de mei, pătrunjel tocat şi chimen.
- Cină – în a treia porţie de mei fiert razi un măr, pui zeamă de la o lămâie şi îndulceşti cu zaharină.
Ziua 3 – ovăz
Ai nevoie de 170 g de ovăz peste care să torni o ceaşcă de apă clocotită. Lasă la fiert la foc mic 10 minute. Când este gata, împarte ovăzul în 3 porţii egale şi mănâncă-le în felul următor:
- Mic dejun – torni peste prima porţie 800 ml lapte şi îndulceşti cu zaharină.
- Prânz – pui a doua porţie de ovăz în zeamă de legume fierbinte şi adaugi ghimibr, usturoi şi pătrunjel. Laşi acoperit câteva minute, până când se încorporează bulionul.
- Cină – amesteci 80 g de brânză degresată cu 3 linguri de lapte şi un vârf de cuţit de cacao. Peste această compoziţie pui a treia porţie de ovăz.
Ziua 4 – orez
Fierbi 140 g de orez brun 30 de minute. Între timp, înăbuşi 500 g de mere tăiate fellii cu un pic de apă. Când este gata orezul, îl amesteci cu merele, adaugi un pic de suc de lămâie şi zaharină.
- Această porţie se împarte în trei părţi egale şi se mănâncă la mic dejun, prânz şi cină.
Ziua 5 – orz
Ai nevoie de 180 g de orz integral pe care-l fierbi în 750 ml apă 20 de minute, la foc mic. Porţia, împărţită în trei, o mănânci astfel:
- Mic dejun – torni peste prima porţie 800 ml lapte şi adaugi îndulcitor.
- Prânz- fierbi o bucată de praz în supă de legume, iar când este gata, adaugi porţia de orz şi piper negru.
- Cină– amesteci porţia a treia cu suc de portocale, 3 linguri de lapte şi îndulcitor.
Vezi ce trebuie să mănânci în zilele 6 și 7 și ce alimente sunt interzise pe parcursul dietei!