Cimbrul, o minune de leac!

cimbruCauţi un remediu eficient care să prevină afecţiunile de sezon? Cimbrul te protejează de răceli, de infecţii şi alină durerile reumatismale.

Specialiştii în fitoterapie recomandă în perioadele cu temperaturi scăzute remediile din cimbru.

Sunt uşor de administrat şi dau rezultate imediate. Cimbrul poate fi considerat aproape un panaceu, deoarece ajută la vindecarea unui număr impresionant de boli.

Este antiseptic şi antiviral, antiinflamator, colerectic, adică stimulează secreţia biliară şi reduce crampele abdominale.

Aşa scapi de stres!

Ai avut o zi plină şi oboseala a pus stăpânire pe tine? Ce te opreşte să te relaxezi cu o baie caldă în care ai pus două-trei mâini cu cimbru mărunţit?

Stimulează circulaţia sangvină şi previne sindromul mâinilor şi picioarelor reci. Mai mult, aburii care se degajă din apă îţi dau o stare de bine, acţionând ca un sedativ.

Şi asta nu e tot! Până şi pielea devine mai curată şi catifelată. Dacă-ţi curge nasul, o baie cu cimbru descongestionează căile nazale şi te ajută să uiţi de aproape toate simptomele neplăcute ale guturaiului.

Baia îşi face mai bine efectul ­dacă stai în cadă 10-15 minute şi, la final, te ungi pe piept cu ulei de cimbru.

Previne balonarea

Dacă suferi de balonări frecvente, încearcă infuzia de cimbru, care elimină durerile din zona abdomenului. Poţi face o cură de cinci zile.

Ai nevoie de jumătate de litru de apă şi trei linguriţe rase de cimbru uscat şi mărunţit (îl pui în apă când dă în clocot şi laşi la infuzat 10-15 minute).

Cimbrul mai e recomandat şi în curele de detoxifiere şi de regenerare a ficatului.

Citește aici continuarea!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments