Slăbim sau nu dacă mâncăm după ora 18?

slabit-masa-dupa-ora-18S-a considerat mult timp că a nu mânca după ora 18 ajută la slăbit, dar nu are nici o relevanță. De ce zic asta? Poți să nu mănânci nimic după oră 18, dar dacă până atunci ai mâncat 4000 de calorii până seara, e clar că tot nu vei slăbi.

Dacă mănânci la 19 o porție de pește cu ceva legume sau o mână de nuci, nu e o crimă. Poți chiar să slăbești. Unii spun că ai putea să mănânci și carbohidrați după oră 18, alți spun că nu ar trebui să mănânci taman carbohidrați. Părerea mea… slăbitul nu are legătură cu oră la care mănânci… ci cu ceea ce mănânci. Eu consider că variantele de diete low-carb sunt cel mai ușor de pus în practică, cel mai ușor de sistematizat, cel mai ușor de implementat intuitiv, permit să mănânci foarte variat, la orice oră, și ești mai tot timpul sătul.

Dar na, critici or să fie peste tot, oamenii or să aibă întotdeauna alte păreri, o să existe întotdeauna unul care o să zică – știu eu pe x sau pe y care mănâncă orice și e slab… dar nu se gândește că el nu e slab și că nu are metabolismul lui x sau lui y, se dau tot felul de exemple din sport – când acolo vorbim de anabolizante, se dau exemplele unor oameni care spun că au făcut într-un fel sau altul…

Mai nou vedem reclame la ceaiuri pentru slăbit – unii chiar își imaginează că poți topi grăsimile mâncând prăjituri și bând ceai pentru slăbit? Sau mai este câte o vedetă care spune că a slăbit cu un supliment… dacă vedeta ți-ar arată ceea ce a mâncat în perioada în care a slăbit, s-ar putea să te surprindă. A slăbit mâncând mâncare. Da, poate că a băut și ceaiul ăla, dar acel ceai are fix zero calorii, iar că activator de metabolism este nesemnificativ. Dacă ar fi mâncat torturi și prăjituri, nu slăbea.

Citește continuarea articolului!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments