Pregătește-te pentru plajă – Partea a II-a: Antrenamentul

plaja-antrenamentȘtim cu toții că alimentația ne ajută să obținem rezultate foarte bune atunci când vrem să modificăm forma corpului. Dar, la un moment dat, se ajunge la un nivel de plafonare, care poate fi depășit doar prin antrenamente intense, formate din exerciții fizice variate. În partea a II-a a seriei „Pregătește-te pentru plajă”, vom discuta despre micile modificări pe care trebuie să le faci în antrenamentele tale pentru a-ți putea atinge obiectivele.

Lucrează cu greutăți

Dacă încă nu te antrenezi cu greutăți, începe cât mai repede posibil! Mușchii ard calorii, chiar și când corpul este în repaus. Adăugarea de masă musculară te ajută să arzi mai multe calorii fără să faci nimic în plus, deoarece aceasta stimulează rata metabolismului bazal. Antrenează-te cu greutăți de cel puțin 2 ori pe săptămână, în zile neconsecutive. Dacă deja te antrenezi cu greutăți bisăptămânal, atunci mai adaugă încă o zi cu astfel de antrenamente.

Și dacă ești femeie, nu-ți face griji că te vei mări prea mult. Femeile nu produc suficient testosteron, necesar pentru a construi mușchi mari precum ai unui bărbat.

Adaugă 10 minute

Chiar dacă te antrenezi din greu, este necesar să-ți depășești limitele. Antrenează-te cu 10 minute mai mult, indiferent de activitatea pe care o faci: dacă faci fitness, adaugă 1-2 exerciții în plus, dacă înoți, adaugă câteva ture de bazin, ș.a.m.d. Chiar și extinderea stretching-ului de început sau de final, poate fi de ajutor.

Fii mai activ

Dacă vrei să ai o siluetă perfectă, nu este de ajuns să faci 1-2 ore de sport pe zi, iar în restul zilei să fii inactiv. Este foarte important stilul de viață pe care îl ai, așa că încearcă să fii activ pe tot parcursul zilei. Urcă pe scări, evită pe cât este posibil mersul cu mașina, atunci când ești la birou ridică-te de pe scaun odată pe oră și plimbă-te câteva minute. Fii inventiv și vei vedea că aceste activități nu numai că te vor ajuta să arzi mai multe calorii, ci îți vor oferi și o stare bună și vei deveni mai energic.

Antrenează-te în intervale

Antrenamentele în intervale te vor ajuta să arzi foarte multe calorii. Organismul tău va arde calorii timp de 48 ore de la finalizarea antrenamentului. În plus, îți vei îmbunătăți foarte mult capacitatea aerobică și vei putea face antrenamente mai grele și mai intense. Te poți antrena în intervale, executând orice tip de exercițiu: mers, alergare, mers pe bicicletă, înot, etc. De ex.: 1,5 min. alergi ușor, după care, sprintezi timp de 30 sec.

Partea I: Dieta

Partea a III-a: Menținerea

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments